Hírek

Végre kiderül, kik lettek 2019 legjobb természetfotósai

Rendhagyó, online díjátadón tudhatjuk meg a Varázslatos Magyarország 10. jubileumi évadának nyerteseinek nevét, amelyet különleges helyszínről, hazai sztárok segítségével közvetítenek.

Szöveg:
Pálvölgyi Krisztina
Fotó:
Daróczi Csaba (kiemelt kép)
2020. május 22.

Rendhagyó, online díjátadón tudhatjuk meg a Varázslatos Magyarország 10. jubileumi évadának nyerteseinek nevét, amelyet különleges helyszínről, hazai sztárok segítségével közvetítenek.

Márciusban még megpróbáltunk nem szomorkodni azon, hogy a koronavírus-járvány következtében kialakult korlátozások miatt nem ünnepelhettük meg hazánk egyik legnagyobb természetfotós versenyének győzteseit. A tavaly 10. alkalommal meghirdetett Varázslatos Magyarország-pályázat díjátadója és kiállításmegnyitója akkor elmaradt, pedig a kerek születésnapra nagyon sok meglepetéssel készültek a szervezők. Most, két hónap elteltével úgy gondolták, hogy nem várják meg a járvány teljes levonulását, amikor már biztonsággal lehetne nagy létszámú rendezvényt tartani, hanem egy online közvetítésben hirdetik ki a díjazottak listáját és mutatják be az előző évad legjobb képeit. Az online átadót most bárki megnézheti, amelyet május 24-én vasárnap este 20 órától láthatunk majd. Érdemes az átadó Facebook-eseményén, amelyet ide kattintva találtok, az Ott leszek gombra nyomni, vagy vasárnap este a Varázslatos Magyarország Facebook-oldalát figyelni, hogy le ne maradjatok a közvetítésről.

VM díjátadó felvétel1

A átadó helyszíne is rendhagyó, ugyanis a Kisoroszi szigetcsúcsról jelentkeznek majd be, ahol korábban a VM legújabb, hazai sztárok által előadott dalának klipjét is forgatták. A szigetre a pályázat képeiből összeállított kiállítás anyagából is vittek ki, amelyet ezúttal speciális mobil installációkon nézhetünk majd meg személyesen is, várhatóan június közepétől a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Fotó: Varázslatos Magyarország

A pályázat szervezői egy elég stílusos napot választottak az eseménynek, ugyanis május 24-e az európai nemzeti parkok napja, és a Varázslatos Magyarország fotópályázat azzal a céllal született 10 évvel ezelőtt, hogy minél több embert biztasson arra, fogják fényképezőgépeiket, húzzanak bakancsot, menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg hazánk nemzeti parkjainak természeti értékeit.

vm

A legjobb fotósok kilétét a képen is látható Puskás Peti, a The Biebers frontembere fogja felfedni, valamint Csasznyi Blanka Flóra táncművész, akik a VM új dalában is közreműködtek.

Fotó: Varázslatos Magyarország

A 10 éve tartó pályázat, amely minden évben egy komoly, kilenc hónapon át tartó folyamatos készenlétet igényel a fotósoktól, rengeteg gyönyörű képpel ajándékozott már meg minket. A pontgyűjtő verseny végén kialakuló 50-es ranglistára felkerülni is nagy dolog, de meg is nyerni, az már egy komoly elismerés. Az első kilenc évben eddig ez három fotósnak sikerült, Máté Bencének, akit nem nagyon kell bemutatni, hiszen a neve már összekapcsolódott a természetfotózással, kétszer sikerült első helyezést elérnie. És akit szintén nem kell bemutatni, hiszen tavaly minden magyar természetfotó-pályázatot megnyert és sok nemzetközi díjat is bezsebelt, az Daróczi Csaba, aki már hatszor nyerte meg a Varázslatos Magyarország pályázatát. A legutóbbi három alkalommal is, így nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a jubileumi évben is ő örülhet-e az első helynek, vagy esetleg ezúttal Potyó Imre viszi el a legjobb természetfotósnak járó díjat. Iminek eddig egyszer sikerült nyernie 2015-ben, és most 2019-ben is komoly esélye lehet a győzelemre, hiszen a novemberig ismert pontszámok alapján minimális volt a különbség Csaba és közte. Márciusban készült cikkünkben egy komoly esélylatolgatásba is belementünk a két fotóssal, amit ide kattintva ti is felidézhettek, sőt azt is megtudhatjátok belőle, hogy ki lehet a harmadik helyezett várományosa, és vajon ezúttal esélyes-e Koncz-Bisztricz Tamás a Turista Magazin által támogatott Ember a természetben kategória megnyerésére.

Már csak pár napot kell aludnunk és mindenre fény derül, addig is nézzétek meg a Varázslatos Magyarország legújabb, slágergyanús dalának klipelőzetesét, melynek címe „Csak egy pillanat”, az előadók pedig Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra színművésznő, Puskás Peti a The Biebers és Buzás Bence a Stolen Beat frontembere:

Cikkajánló