Videó: Így terelgeti a fenséges gímszarvasbika a teheneit

Máté Milán 6 éve foglalkozik aktívan természetfotózással, kedvenc témája a gímszarvas. Videóját többnapos megfigyelés előzte meg.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
2022. október 5.

Máté Milán 6 éve foglalkozik aktívan természetfotózással, kedvenc témája a gímszarvas. Videóját többnapos megfigyelés előzte meg.

Máté Milán gyerekkora óta Balatonfenyves-Imremajorban él. A természet iránti szeretetet és a berek megismerését nagyapjának köszönheti. A természetfotózás nemcsak egyszerű hobbi a számára, hanem életforma. „A Berek számomra az otthon, minden fűszálnak, fának, bokornak története van, emlékek kötődnek hozzá. Fotóimmal szeretnék közvetíteni és adni az embereknek olyan varázslatos élményeket, pillanatokat, amelyeket közvetlen közelről élhettem meg” – mondta a Turista Magazinnak.

A 31 éves fotós a gímszarvasok mellett szívesen fotóz ragadozó madarakat is, ám az augusztus végén kezdődő szarvasbőgés fotózás szempontjából az egyik legnagyobb esemény és a legtermékenyebb időszaka az évben. Az alábbi videó egy szeptemberi estén készült a Nagyberekben. Több napos nyomkövetés és megfigyelés előzte meg az elkészültét.

A videón az látható, ahogy az öreg bika terelgeti a teheneit a párzási időszakban. Agancsát azért „díszíti” gazzal és ágakkal, hogy még nagyobbnak és erősebbnek tűnjön, így könnyebben ráijeszt vetélytársaira.

Cikkajánló