Vízparti örömök Gyenesdiáson

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése. Mediterrán hangulatának köszönhetően turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

Szerző:
forrás: Gyenesdiás Tourinform
Fotó:
Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
shutterstock.com
2014. július 3.

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése. Mediterrán hangulatának köszönhetően turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

A balatoni nyár Gyenesdiáson különösen izgalmasnak ígérkezik. Ha a halakat és a jazzt szereted, akkor bátran nevezhetjük számodra kihagyhatatlannak ezt a hétvégét!

 

Július 2-án a Gyenesi Lidóstrand idei fejlesztéseinek bemutatására, avatására, kipróbálására kerül sor. 16.30-kor polgármesteri köszöntőt követően sajtótájékoztató a strandon. A gyerekeket animátorok várják.

 

Július 4-6. Dixie Olimpia - Keszegfesztivál lesz a Kárpáti parkban (Diási Játékstrand közelében, a piac mögött) A július eleji hétvége - a Nagyon Balaton programsorozat részeként - a jazz és a keszeg körül forog.

2014-ben második ízben mérhetik össze tudásukat a dixieland zenekarok, melyet a szombat esti közös örömzenélés koronáz meg. Pénteken az 50 éves Molnár Dixieland Band, szombaton este a Happy Dixieland Band (sztár)fellépők mellett lehetőséget nyújtanak kezdő, illetve amatőr zenekarok, szólisták, énekesek bemutatkozására is.

 

 

Dixie koncert 

 

Vasárnap délután táncos-játékos bemutatóknak örülhetnek az érdeklődők a Diási Játékstrandon, ahol egésznap strandi animációs programokba kapcsolódhatnak be a strandolók. Kora este - 19 órától a strand közelében a Kárpáti parkban folytatódik a program a Keszthelyi Jazz Műhely koncertjével, majd a Gábor&Gábor zenekar éjfélig tartó retro tánczenéje vezethet vissza bennünket a '60-'70-'80-as évekbe.

 

A hétvégén a zenés-táncos programok mellett a keszegé lesz a főszerep, amikoris sült keszeg várja az érdeklődőket, vasárnap délután pedig a halászléfőzők mutathatják be tudományukat egy verseny keretében.

Vasárnap délután házigazdája Forgács Gábor színművész lesz. 

 

A Diási Játékstrand az idei évben is több rangos strandröplabda eseménynek ad otthont. Az első az MRSZ július 4-6. között megrendezésre kerülő „A” kategóriás versenye.

 

 

Lidóstrand 

 

Idei újdonságok a település két strandján

A Diási Játékstrand kapuzata megújult, a főszezoni sorban állás problémájának orvoslására plusz pénztár került kialakításra
- Mindkét strandon játszótérfejlesztés/-bővítés történt, illetve árnyékolók kerültek ki a gyerekek védelme érdekében.
- A vendégek többféle módon, többféle kedvezménnyel tudnak élni (kedvezménykártyák, családi belépő, stb.)
- A strandokon továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak az animációs programok. A lelkes animátor csapat az idén is változatos programokkal várja a strandolókat, és természetesen Bala Toni, a település népszerű kabalafigurája sem fog hiányozni.

 

 
Cikkajánló