Vizslás futás és magyar hősök emléktúrája - Hétvégi programajánló

A hétvégén egy jótékonysági eseményen négylábúval futhatsz a Budai-hegységben, Szabadkígyóson összegyűjtheted a „Négy évszak”-túrák téli pontjait, a Pilisben pedig István király emlékére túrázhatsz. 

Szerző:
Turista Magazin
2016. december 15.

A hétvégén egy jótékonysági eseményen négylábúval futhatsz a Budai-hegységben, Szabadkígyóson összegyűjtheted a „Négy évszak”-túrák téli pontjait, a Pilisben pedig István király emlékére túrázhatsz. 

1. Phoenix jótékonysági futás

 


A tavalyi siker után idén ismét jótékonysági futást és túrát szerveznek az Árpád-kilátó felújításáért. A futás szerelmesei ebben az évben is 2 + 1 távot választhatnak: egy rövidet (13 km), egy hosszút (23 km), illetve a Spartan Race-feladatokkal nehezítettet. A Vizslatúra futócsapata (a „Run Vizsla”) örömmel vesz részt kutyáival a kezdeményezésben, a Pilisi Parkerdő Zrt. nemes célkitűzését segítve mindezzel. A távok túrázva is teljesíthetők.
Mikor?
2016. december 17.
Hol?
Rajt és cél területe: Budapest-Hűvösvölgy, a Kisvasút söröző és pizzéria melletti aula
Még több információ a jótékonysági eseményről és a Vizslatúráról itt és itt.
 

2. Téli „Négy Évszak” pontgyűjtő túra

 


Vasárnap rendezik meg a „Négy évszak” pontgyűjtő túrasorozat idei utolsó túráját a Kígyósi tanösvényen, amelynek kiindulópontja Szabadkígyóstól délre, a Nagy-erdőben található. A tanösvény négy állomása a Kígyósi-puszta növény- és állatfajait, jellegzetes élőhelyeit mutatja be. A természetvédelmi őr által vezetett túra becsült időtartama 3 óra.
Mikor?
2016. december 18.
Hol?
Találkozó: Szabadkígyós, Kígyósi területi iroda (KMNP), Áchim u. 3.
Még több infó a rendezvényről itt.
 

3. Attila király emléktúra 115/100/90/80/60/45/35

 


A „Magyar hősök”-túrasorozat 10. részében Attila királynak állítanak emléket. A teljesítménytúrát 7 távon rendezik meg, és csak előzetes regisztrációval teljesíthető. A leghosszabb, mintegy 115 km hosszú táv útvonala Pilisvörösvárról indul, és Klastrompuszta, Pilisszentlélek, Esztergom és Pilismarót után ér fel Dobogókőre, majd Pilisszentkereszt, Pilisborosjenő és Solymár érintésével tér vissza. A túra szintemelkedése 5118 méter, szintideje 30 óra.
Mikor?
2016. december 17.
Hol?

Pilis, Visegrádi-hegység
Még több infó és regisztráció itt.
 

4. Az erdő karácsonya

 


Évadzáró erdei családi séta során felfedezheted a Széchenyi-parkerdő téli hangulatát és érdekességeit, valamint ehető ajándékokkal kedveskedhetsz az erdei állatoknak. Ugyanitt lesz az „Erdő karácsonya” pályázat kiállításának megnyitója és díjátadása is.

Mikor?
2016. december 17. 10.00 - 12.00
Hol?
Szolnok, NEFAG Zrt. Erdei Művelődés Háza, Kaán Károly utca
Még több infó itt.

 

5. Angyalnap Ócsán

 


Az Ócsai Népdalkör és a pesterzsébeti citerások karácsonyi és adventi énekekkel „szolgálnak”, valamint énekszóval várják a betlehemeseket, akik az udvaron hagyományos betlehemi játékot mutatnak be. A program ideje alatt meg lehet nézni a tájház gyűjteményét, a tisztaszoba karácsonyi terített asztalát, továbbá melegedni és beszélgetni lehet a búbos kemence melegénél egy pohárka forralt bor mellett.
Mikor?
2016. december 17. 14.00 - 16.00
Hol?
Ócsai tájház (Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.)
Még több infó itt.

6. Karácsonyváró szöszmötölés

 


A foglalkozáson a természetes és a háztatásban már feleslegessé vált anyagokból hozhatnak létre a résztvevők apró ajándékokat, karácsonyfadíszeket. A környezeti nevelő vezetésével készíthetnek a gyerekek parafadugóból hóembert, tobozokból és termésekből ajtódíszt, fakorongokból karácsonyfadíszt. A programra váltott belépővel 50%-os kedvezménnyel tekinthető meg az állandó kiállítás és a régi magyar háziállatokat bemutató major.
Mikor?

2016. december 16.
Hol?
Szaporca, Ős-Dráva Látogatóközpont
Még több infó itt.
 

 

+1 Ingyenes bibliai szakvezetések a vadasparkban

 

 

Zoopedagógus kíséretében játszva tanulva ismerkedhetnek meg a gyermekek a Bibliában szereplő állatokkal, a velük kapcsolatos tudnivalókkal. A Szentírásban ugyanis hemzsegnek az állatok: nemcsak Noé bárkájának történetében olvashatunk legtöbbjükről, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak.
Mikor?
2016. december 19. 10.00
(illetve 2016. december 21., 22. 10.30)
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Még több infó az eseményről itt.
 

 

Cikkajánló