Zarándokút Szakbizottság

Megalakult az MTSZ új szakági munkacsoportja. Az év elején hat zarándokút mögött álló szervezet csaktlakozott a közös munkához.

Szerző:
Fehér Péter
Fotó:
Kunos Gábor
2014. január 13.

Megalakult az MTSZ új szakági munkacsoportja. Az év elején hat zarándokút mögött álló szervezet csaktlakozott a közös munkához.

A munkacsoport tagjai azok a zarándokszervezetek, akik az MTSZ tagságuk, és szakrális indíttatásuk mellett a természetjárók nemzetközi nagy családjában közös együttműködéssel kívánnak az országos szervezet általi változásokban hatékonyan részt venni.

 

Céljai között szerepel a közösen üzemeltetett Zarándokpont tapasztalatait felhasználva az MTSZ elnökségével illetve többi Szakbizottságával együttműködve olyan tematikus hátteret adjon, ami összehangoltan tud megjelenni külső és belső tartalmakban.

 

Feladata az együttműködés kidolgozása, a tapasztalatok összegzése, rendszerbe tétele, észrevételek, javaslatok összehangolása, és javaslattétele az országos turista szervezet felé.

 

A jó hangulatban lezajlott találkozón döntöttek a további feladatokról, a szervezeti felépítésről, a működési szabályzatuk alapjairól, a kapcsolattartás módjáról.


Február végéig ügyvivőnek Pavlics Tamást, az eddigi megbízott kapcsolattartót választották meg.


A szakági munkában a következő MTSZ tagszervezetek vesznek részt:

Via Margaritarum Zarándok Egyesület,
Magyar Zarándokút Egyesület,
Mária Út Közhasznú Egyesület,
Szent Erzsébet Út Alapítvány,
Szent Jakab Baráti Kör Közhasznú Egyesület,
Szent Márton Európai Kulturális Útvonal.


A szakbizottság elérhetősége: zarandok@termeszetjaro.hu.

Cikkajánló