Keresés eredménye

„Kóspallag felett az ég” – Egy börzsönyi falu megelevenedő részletekkel

Olykor egy vándorút során tett megálló enged csak igazi betekintést egy adott környezet egyedi hangulatába és értékeibe. Megismerkedve a helyiekkel a táj egyre elevenebb, egyre beszédesebb lesz, a megannyi új ismeret és impulzus pedig főleg azok számára hat inspirálóan, akik szeretik a dolgokat közelebbről is megszemlélni. Egy ilyen felfedező ismerkedés részesei lehetünk Belicza László Gábor fotóművész képein keresztül, aki a Börzsöny szívében talált rá valami valódira, izgalmasra és meghittre.

2021.11.24.

A hónap turistaháza - Kisinóci turistaház

Idén immáron harmadjára futottunk neki szállásválogatónknak, szívünk pedig visszahúzott a Börzsönybe. Kóspallagtól másfél kilométerre, a hegység legrégebbi, több mint 85 éves múltra visszatekintő, kempingként és erdei iskolaként is funkcionáló turistalétesítményében töltöttünk egy remek éjszakát. Még egy kis környékbeli barangolásra is futotta az időnkből.

2017.04.15.

Menő és csodaszép, bringázz a Börzsönyben

Ez a Börzsöny-kör nagyon kedvelt az országúti kerékpárosok és a túrázók körében, akik általában valamelyik Duna-parti települést választják rajthelynek, de igazából bárhonnan elkezdhető. Arra azonban nem árt figyelni, hogy vonattal szinte kizárólag a Budapest-Szob-vasútvonalon érdemes megközelíteni a Börzsönyt, mivel a Budapest és a Drégelypalánk közötti szakaszon közel 3 órás menetidővel kell számolni. Nagyjából 120 km vár rád, így egész napos, családdal pedig akár kétnapos tekerésre készülj!

2015.08.21.