Keresés eredménye

Rejtett kis csoda a Dunán – Luppa-sziget

Van egy orsó alakú apró sziget Budapest közigazgatási határában, amely a budakalászi part és a Szentendrei-sziget között fekszik. Gyönyörű, égig érő platánsora és különleges Bauhaus stílusú „lábas” nyaralóházai sajátos hangulatot adnak a 800 méter hosszú és 200 méter széles földdarabnak. De az igazi csoda benne, hogy felparcellázása után is maradt, ami volt: nyugalmat árasztó üdülősziget. Az egyik legszebb Duna-szigeten, az idén 90 éves Luppa-szigeten jártunk.

2022.07.20.

Látványos fasorok Magyarországon

Az allékban mindig van valami fenséges, bármelyik évszakban sétálunk is át alattuk. Fasorokat bemutató sorozatunk második részében újabb öt szép és hangulatos hazai „faalagutat” ajánlunk a figyelmetekbe.

2022.03.16.

Luppa-sziget - Nyár, nyugalom, Bauhaus

Alföldi lányként a dunai kenutúrák kimaradtak a gyerekkoromból. A Szentendrei-sziget-kerülés, sátrazás a kisoroszi szigetcsúcson vagy nyaralás a Luppa-szigeten, ezekről ma is úgy képzelem, gyerekként szuper lehet így, ilyen helyeken tölteni a nyarat. Épp időszerű volt, hogy kiderítsem, vajon a képzeletemben élő Luppa-sziget hasonlít-e az igazira.

2019.06.17.