Sikeres mentés a Börzsönyben

A férfi későn indult el a Nagy-Hideg-hegy felé, majd eltévedt a Börzsönyben. Elfáradt, rettenetesen fázott, és nem volt ereje továbbmenni. A Börzsöny Hegyimetők érkeztek a segítségére.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
borzsonymentok.hu
2023. január 23.

A férfi későn indult el a Nagy-Hideg-hegy felé, majd eltévedt a Börzsönyben. Elfáradt, rettenetesen fázott, és nem volt ereje továbbmenni. A Börzsöny Hegyimetők érkeztek a segítségére.

A Börzsöny Hegyimentők tájékoztatása szerint vasárnap 00:40 perckor érkezett segélykérő telefon a hegyimentők ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-Hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt, és nem tudja, hogy éppen hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép.

Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ami alapján megállapították, hogy a Bagoly-bükki-patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között. A férfi az ügyeletes irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, de egy idő után közölte, hogy elfáradt, nagyon fázik, és már nincs ereje továbbgyalogolni.

A hegyimentő szolgálat azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. A hegyimentők 02:10 perckor megtalálták a férfit a Bagoly-bükki-patak partján erősen kihűlt állapotban. Azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz, amely a váci kórházba vitte.

Péntek estétől vasárnap estéig a Börzsöny Hegyimentő Szolgálatnak hét beavatkozása volt, amely során 3 személyt mentettek a Börzsönyből, és adtak át az Országos Mentőszolgálatnak, két személyt láttak el kisebb sérüléssel, akik saját erejükből távoztak kórházba további kivizsgálásra, és további 5 személyt kísértek le elfáradás vagy ijedtség miatt a hegyről.

Cikkajánló