Keresés eredménye

Mi köze a Nagy-Szopláknak a taknyos kölyökhöz?

A Pilisben található 710 méter magas Nagy-Szoplák nevéből ne asszociáljunk a túra nehézségi fokára, mert a hegy megmászása egyáltalán nem megerőltető. Viszont szép bükkösökkel és kilátópontokkal annál többször találkozhatunk az ösvényein, és a hegycsúcs elnevezése sem mindennapi.

2023.09.26.

Miért Tettye a pécsi Tettye?

Egy rom, egy barlang, egy patak, mégis ennél jóval több! A Tettye Pécs legfestőibb és egyik legkultikusabb városrésze, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. De vajon mi köze van a dervisek kolostorához?

2023.08.19.

Honnan kapta a nevét a Dunakanyar egyik legszebb kilátópontja?

Nehéz rangsort állítani, hogy honnan a leglátványosabb a Dunakanyar, de az biztos, hogy a Prédikálószék nyújtotta panoráma dobogós helyen végezne. A Visegrádi-hegység népszerű kilátóhelyén sokan megfordulnak, de azt már kevesebben tudják, miért nevezik éppen így. Szerinted, honnan jön a Prédikálószék elnevezés?

2023.08.03.

Hallottál már a Bugyihóról?

Nem is gondolnád, hogy hány fura nevű kirándulóhely található Magyarországon, amelynek első hallásra igencsak megmosolyogtató neve van. A térképet nézegetve jót nevethetünk rajta, de azt is érdemes tudni, miért hívják így, és miből ered az elnevezésük.

2023.07.07.