Keresés eredménye

Két keréken a tavasz nyomában

A Természetjáró kínálatában számos kerékpártúra is szerepel. E heti ajánlónkba közülük válogattunk laza, könnyű túrákat, amelyek már most, a szezon elején is jól fognak esni.

2023.04.13.

Virágba borult kirándulóhelyek – Hétvégi programajánló

A zsendülő táj még azokat is kicsalogatja a természetbe, akik nehezebben mozdulnak ki a négy fal közül. Ezúttal olyan túraútvonalakat gyűjtöttünk össze április első hétvégéjére, ahol teljesen belefeledkezhetünk az erdők és rétek madárfüttyös tavaszi zsongásába.

2023.03.28.

Erdei vitaminbomba-gyűjtő túrák

A Természetjáró túráiból következik egy válogatás, ahol az útvonalon nemcsak élményeket, hanem medvehagymát is gyűjthettek, de persze csak a természetvédelmi területeken kívül. Az útvonalak egyéb mesés extrákat is tartogatnak. A Mecsekben sárkányokkal, a Keszthelyi-hegységben krokodillal, a Zselicben feneketlen kúttal is dolgunk lesz, a Kéktúra-szakaszon pedig Küklopsz helyett Kömpe szemébe nézhetünk.

2023.03.23.

Erdei túraösvények tavaszi extrákkal – Hétvégi programajánló

Összeszedtünk pár klassz kirándulócélpontot, ahol felfedezhetjük az éledő természet számos apró és színpompás szépségét. És van még egy jó hírünk, az ajánlott helyszínek talán épp kora tavasszal a legszebbek. Mutatjuk, hova érdemes kimozdulni a természetbe március harmadik hétvégéjén.

2023.03.13.

Vártúrák kezdőknek és haladóknak

A Természetjáró.hu heti túraajánlójában most várakat érintő útvonalakat mutatunk be. A „felhőbe hanyatló” drégelyi rom a Börzsönyben, a Tátika csöndbe burkolózó falai a Keszthelyi-hegységben, Somoskő jellegzetes „süvegű”, pazar panorámát kínáló erőssége a határon mind érdemesek a gyalogos ostromra – csakúgy, mint a Tokaji-hegység koronája, az Országos Kéktúra utolsó szakasza által is érintett, alapos rekonstrukción átesett füzéri vár.

2023.03.09.

Szuper erdei ösvények és kirándulások tél végi fásultság ellen – Hétvégi programajánló

A tél végi természetben sokkal több élet lüktet, mint gondolnánk. Enyhébb napokon nemcsak a virágzó növények, de a madarak is ízelítőt adnak „tavaszi” formájukból. Érdemes hát bakancsot húzni! Február utolsó hétvégéjére olyan könnyű túrákat gyűjtöttünk össze, amelyek bővelkednek látnivalókban, és ahonnan a panorámák is gyönyörűek.

2023.02.20.

Olvadozó jégcsapok nyomában

Ezúttal a vízesésekre koncentrál a Természetjáró heti túraajánlója. Ha szerencsénk van, még elcsíphetjük a jégcsapokba dermedt zuhatagokat, de akkor is lesz miért útnak indulni, ha a hétvégén melegedni kezd az idő, hiszen az olvadó hó és a januári esőzések nyomán a legszebb formájukat mutatják a vízesések.

2023.02.09.