Gilisztakomposztáló a konyhában

Míg egy átlag magyar ember naponta egy kilogramm szemetet termel, addig Kump Edina mindössze egy dekát. Ebben semmi varázslat nincs, a hulladékmentes életmód bárki számára elérhető. Hogy hogyan, kiderül a Turista Magazin novemberi számából.

Szerző:
TM
2017. november 5.

Míg egy átlag magyar ember naponta egy kilogramm szemetet termel, addig Kump Edina mindössze egy dekát. Ebben semmi varázslat nincs, a hulladékmentes életmód bárki számára elérhető. Hogy hogyan, kiderül a Turista Magazin novemberi számából.

Kump Edina

 

Edináék nem folytatnak aszketikus életmódot, de az tény, jó pár dolgot elhagytak az életükből. De ahogy mondja, amiről lemondtak, az nem is hiányzik nekik. Például nem rendelnek már pizzát, mert annak dobozát nem lehet szelektíven gyűjteni, nem esznek banánt, mert annak héja nem komposztálható. Edina arclemosóként szőlőmagolajat, drága tisztítószerek helyett pedig szódabikarbónát, ecetet és citromsavat használ. Ha bevásárolni megy, saját dobozait, üvegeit és vászonzacskóit viszi magával, az étkezőasztaluk alatt pedig gilisztakomposztáló „működik”.

 

Beltéri gilisztakomposztáló


Az egész egyébként csak egy kísérletnek indult, kíváncsiak voltak arra, mennyire tudják szeméttermelésüket és a szelektív kukákba kerülő hulladékuk mennyiségét csökkenteni. A végén azonban teljes életmódváltás lett belőle, és a hulladékmentesség magával hozta például a minimalizmusra való törekvést, és a műanyag tárgyak és termékek erőteljes csökkentését is.

 

Edinával készült interjúnkat a Turista Magazin novemberi számában olvashatjátok.

 

A NOVEMBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

 

Kapcsolódó cikkek:

A család, amely nem termel szemetet

Hegyi tavaktól az óceánokig, a mikroműanyagok már mindenütt ott vannak

Tele van a Tisza műanyagokkal

Cikkajánló