MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.07.08. 10:00,   Szöveg: Dabis Balázs Silvius,   Fotó: Gulyás Attila ÉS VIDEO: Dabis Balázs Silvius

MESSZELÁTÓ – Kapkodtuk a tekintetünket a Kab-hegyen

Egy méter híján 600 méteren épült 2013-ban egy kilátó az adótorony tövében, ahonnét közel 180 fokban csodálhatjuk a távoli Balatont és a közeli Veszprém-Nagyványosi-medence lankáit, településeit.

Bár a Déli-Bakony legmagasabb pontján létesült, kilenc méter magas építmény panorámateraszáról tekinthetnénk körbe, a körpanorámáról azonban le kell mondanunk. Északi irányban ugyanis csupán az adótornyra és az annak közelében található létesítményeket szemlélhetjük és az innen érkező zajok sem erősítik a természet nyugalmát.

 

 

A Balaton legközelebbi partszakasza légvonalban közel 20 kilométerre van innen, így a csillogó vízfelület csak nagyon tiszta időben válik látványossá.

 

A borovi fenyőből készült kilátó masszív, stabil szerkezet, a szelet is jól állja, de a nagy gyújtótávolsággal fotózáshoz, főként hosszú záridők esetén itt sem árt a nehéz, vagy súlyokkal megerősített állvány, és a nézelődő turistáktól éppen teljesen mentes kilátó.

 

 

A Kinizsi-kilátó erőssége abban rejlik, hogy a tövében található padokhoz, akár egy nagyobb csoportot, akár egy egész iskolai osztályt is le lehet ültetni. Kiváló helyszín piknikhez is.

Erről a kilátóról a Turista Magazin 2016. augusztusi számában is olvashattok.

 

Ha pedig még több kilátóra vágysz, kattints ide!


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...