77 nap mozgás, millió lépés és milliós nyeremény

A kihívás alatt a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kéktúra útvonalát. Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. Mindenki, aki szívesen segítene egy iskolát, töltse le a MillióLépés applikációt, hogy csatlakozzon a kiválasztott iskolához és osztályhoz.

2023.03.23.

Virágzik a száraz gyepek mérgező ékessége

Többek között attraktív megjelenése okán nevezték el Adoniszról, de érzéstelenséget okozó hatóanyaga miatt a legelő állatok elkerülik, nagy sárga virágait pedig nem lehet nem észrevenni, mi az?

2023.03.21.

Ma van az erdők világnapja

Az erdők világszerte hozzávetőleg 2,5 milliárd embernek biztosítanak bevételt és munkát – írja az ENSZ tanulmánya, amely az Erdők Nemzetközi Napjára készült.

2023.03.21.

Madarak szárnyán jön a tavasz

Költöző madarak érkezése is bizonyítja, amit az időjáráson is hetek óta érzünk: megjött a tavasz! Vele pedig az Afrikából visszatérő első fecskék, de a gólyapárok is elkezdték újra belakni megszokott fészkeiket.

2023.03.21.

Melyik Magyarország legszebb erdeje? – Te is szavazhatsz!

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezen a héten a Szombathelyi Erdészeti Zrt. helyszínei kerülnek fókuszba.

2023.03.20.

Egy kunhalom megmentése Kengyel határában

A Kengyel közelében található közel 4000 éves kurgán állapota a mezőgazdasági tevékenység következtében évről évre folyamatosan romlott. Most megkezdődött a kunhalom vizsgálata és védetté nyilvánítása, amely megakadályozhatja a további bolygatást.

2023.03.18.

Te is szavazhatsz Magyarország legszebb erdejére

Az Agrárminisztérium februárban indult sorozata bemutatja az állami erdőgazdaságokat és kirándulóhelyeiket. A kedvenc erdőnkre a minisztérium közösségi oldalán lehet szavazni. Ezúttal az Ipoly Erdő Zrt. helyszíneit, természeti értékeit ismerhetjük meg.

2023.03.17.