Hosszúlépés

Élmények az országon innen és túl - a Turista Magazin szerkesztőségi blogja

Szöveg és fotó:
2020. december 28.

​Különös tábla tűnt fel a Hármashatárhegyi reptérnél

Az ember gyanútlanul legelteti a gyerekeit a szabadban, aztán váratlanul egy klasszikus poén jön szembe.

Az elmúlt hetek szürke időjárása után valami hiba csúszhatott a dologba, mert néhány órára kisütött a nap, így gyorsan cipőt húztunk a srácokkal és célba vettük a Hármashatárhegyi repteret, ami alig egyórás sétára van a házunktól a Nagyrét érintésével a kéktúra mentén. Nem untatnék most senkit két napok óta le nem mozgatott kisfiú energiatúltengésétől, a lényeg az, hogy nyakig sárosan valahogy elértük a repteret, amelynek szélén egy vicces dologba botlottunk.

A figyelmeztető táblára valaki egy laminált lapot rögzített az alábbi felirattal:

Persze a srácok azonnal tudni szerették volna, hogy mi a csuda ez, de szerencsére a táblán látható QR kód a Monty Python klasszikus jelenetére vezet, így ott helyben meg tudtuk nézni, hogy milyen vicces dologra hívja fel a figyelmet a tábla. Ezek után persze belesétáltam a klasszikus kérdezésözönbe, és a visszafelé út az angol klasszikus humor ismertetésével telt. Persze nem egyedi eset a hasonló "terepi térfa", egy ismerősöm például egy nyúlra bukkant a napokban az Oroszlán-szikla környékén, így aki hasonló dologgal találkozott a természetjárása során, ossza meg velünk a Facebook kommentek között.

Kémény-szikla, az egyik legszebb pilisi kilátóhely

Kémény-szikla, az egyik legszebb pilisi kilátóhely

2021.02.22.

Ritkán adódik olyan alkalom az utóbbi évek téli időszakában, hogy sziporkázó napfényben, enyhe időben és csillogó hóban kirándulhassunk. Amikor még a tél az úr a tájon, de már a tavasz illatát érezzük a levegőben. Az olvadás utáni sár viszont még nem rondít bele az erdei kirándulás élvezeti értékébe. Elcsíptük az idei tél talán legszebb napját a Pilis nyugati szélének legjobb kilátópontján.

→ Tovább