A Galyatető Turistacentrum környezetbarát titkai

A Galyatető Turistacentrumban folyamatosan bővítik a természetbarát termékek és szolgáltatások körét.

Szerző:
Galyatető Turistacentrum
2021. április 19.

A Galyatető Turistacentrumban folyamatosan bővítik a természetbarát termékek és szolgáltatások körét.

Galyatetőt túlzás nélkül nevezhetjük a hazai természetjárás bölcsőjének és akár egyik fellegvárának is. Ezeket a jelzőket e csodás helyszín nem csupán tengerszint feletti magasságával, de történelmi hagyományaival is kiérdemeli. Itt építették fel a Mátra első menedékházát, amelyet 1894. augusztus 12-én adtak át a később turistalegendává vált Téry Ödön és Thirring Gusztáv jelenlétében. Ez a ház azóta sajnos az enyészeté lett, de méltán nevezhetjük szellemi utódjának a 2015 őszén átadott Galyatető Turistacentrumot, amely kivitelezését, felszereltségét és szolgáltatásait tekintve azóta is Magyarország egyik legkorszerűbb turistaházának számít.

A turistacentrum barátságos és komfortos 770 négyzetméteres közegében minden korosztály könnyedén feloldódhat – szívesen látott vendég a magányos vándor éppúgy, mint a kimerült sportoló, a túrázó csapat, a gyerekekkel érkező család, ahogy a gazdájával erdőt járó kutyus is. A vendégünk többsége kiemelten környezetbarát, ezért mi is rengeteg mindent teszünk ennek érdekében.

Az épület alatti tárolóból származik a csapadékvíz-gyűjtőrendszerből előállított szürkevíz, ami a teljes ház illemhelyeinek öblítését szolgálja. A szolárok a melegvíz ellátásba és a fűtésbe segítenek be, májustól-szeptemberig 100 %-ban biztosítva azt. A napelemek a turistacentrum áramellátásnak 30 %-át fedezik. A hőszivattyús rendszer miatt a fal-, és padlófűtés a lehető legkörnyezetkímélőbb, egy speciális vezérlő elektronika segítségével csak a ténylegesen használatban lévő tereket fűtjük.

A Galyatető Turistacentrum vezetése hiánypótló terméknek látja a MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. legújabb öko termékeit. Ahogy a hazai piacon elsőként megjelent a kartondoboz csomagolású, zöld termékcsalád, az elsők között cserélte le a higiéniai papírtermékeket – toalettpapír, papírtörlő , szalvéta - gyorsan lebomló, műanyagmentes termékekre. Ezek a prémium minőségű. magas lapszámú, nagy kiszerelésű termékek ráadásul nem csak környezetbarát, hanem gazdaságos termékek is.

A COVID járvány miatt a Galyatető Turistacentrumban drasztikusan megnövekedett az ételek, italok elvitelre történő csomagolási igény is, amit szintén környezetbarát öko poharakra és újrahasznosított és újrahasznosítható dobozokra, öko műanyag táskákra cseréltek.

A sátorhelyektől a bivakszállásokon át az apartmanházig 5-féle különböző szálláshely kiválasztására nyílik mód a Galyatető Turistacentrumban, melyekben alapelvárás a tisztaság. Ökotudatos szállóvendégek számára, fontos a környezet megóvása, ezért a mindennapi takarítás során manapság már környezetbarát tisztító szereket használunk.

Az olasz, több mint 160 éves múltra visszavezethető Sutter Professional, Zero márkanevű környezetbarát termékei a takarítás minden területére – konyha, fürdőszoba, általános tisztítás, fertőtlenítés - kínálnak megoldást. A kizárólag természetes növényi alapanyagokból készülő termékek tisztítási hatékonyság szempontjából felveszik a versenyt a bármelyik hagyományos tisztítószerrel, de velük ellentétben a Zero termékek a természetben maradék nélkül lebomlanak, nem tartalmaznak allergéneket, nehézfémeket, krómot, nikkelt, kobaltot, parabént és nem minősülnek veszélyesnek. A termékekkel hatékonyan tisztíthatjuk akár a padlót, a zsíros, vízköves felületeket, de hatásosan fertőtleníthetjük bármelyik mosható felületet a kizárólag tejsavat tartalmazó Sutter Zero Lactic használatával, ami folyamatosan bizonyította hatásosságát a pandémia alatt is.

A természet mindent megad az ide ellátogatóknak, a modern turistacentrum menedzsmentje pedig természetbarát termékekkel és szolgáltatásokkal igyekszik mindent megtenni, hogy ez még sokáig így is maradjon.

Cikkajánló