Szuper programok, amelyekkel megünnepelheted a Föld napját

Mutatunk néhány remek szabadtéri programot, ahol nemcsak jól fogjátok magatokat érezni, hanem rengeteget tanulhattok is. Vezetett túrák, természetismereti játékok, közösségi események a Föld napjára.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép)
2024. április 19.

Mutatunk néhány remek szabadtéri programot, ahol nemcsak jól fogjátok magatokat érezni, hanem rengeteget tanulhattok is. Vezetett túrák, természetismereti játékok, közösségi események a Föld napjára.

A Föld napja a Pál-völgyi kőfejtőben

A Pál-völgyi kőfejtőben április 20-án természetismereti programkavalkáddal várják a családokat a Föld napja alkalmából. Az izgalmas programokon rengeteg érdekességet tudhatunk meg a vadvilágról, erdeinkről, de a házi kedvenceinkről is. Lesz kisállat-bemutató, valamint természetismereti hétpróba játék kézműves-foglalkozás és vásár is. A rendezvény ingyenes. Részletek ITT.

Családi nap a szegedi Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje április 20-án tartja a Föld napjához kapcsolódó családi napját. A látogatók egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrán vehetnek részt. Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási, valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek különböző ökojátékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. További információk ITT.

Szent György-napi kihajtás

Rackák, kecskék, magyar szürke marhák hagyományos kihajtása Dinnyésen, a tanösvény menti legelőre, április 20-án. A könnyű, 2 km-es vezetett sétán megismerkedünk a jószágtartás előnyeivel. Közeli ismeretséget lehet kötni néhány háziállattal (simogatás, kecskefejés, rackanyírás). Visszaúton gyógynövényekkel ismerkedhetünk. Bővebb információ a programról ITT.

Miocén parki barangolás Ipolytarnócon

Különleges Föld-napi túrára várja az érdeklődőket április 20-án a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz. Ezúttal nem csak a Föld jövőjéről gondolkodhatunk, hanem egy tematikus túrán egészen a földtörténeti őskortól kezdve bejárhatjuk és megismerhetjük bolygónk múltját. Részletek ITT.

Születésnapi nyílt nap a sóstói vadrezervátumban

Egész napos program sok-sok érdekességgel és izgalmas eseménnyel a Sóstói Vadvédelmi Központban április 21-én. Lesznek ismeretterjesztő előadások, vezetett séta és madárgyűrűzési bemutató is a vadrezervátum területén. Érdemes a napot összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvény meglátogatásával is, mert sok csodás dolgot láthatunk a város lüktető zöld szívében sétálva. A rendezvény ingyenes. Részletek ITT.

Föld napja a vácrátóti botanikus kertben

Április 24–26. között mindennap változatos programokkal várják a látogatókat a vácrátóti arborétumban a Föld napja alkalmából. A Jane Goodall Intézet munkájával, a méhek és a lepkék fontosságával, a természetjárás etikájával és a turistajelzésekkel, a zero waste életmóddal és a műanyagszennyezéssel is közelebbről megismerkedhetünk, hogy tudatosabbak legyünk a Földünk védelmében. Részletek ITT.


Cikkajánló