A magyar erdők nevében köszönjük!

Sikeres volt a közmédia S.O.S. - Bajban az erdő! tematikus napja.

Szerző:
MTI - Országos Erdészeti Egyesület
2015. március 4.

Sikeres volt a közmédia S.O.S. - Bajban az erdő! tematikus napja.

Már eddig több mint 40 ezer embert, kis- és nagyvállatok társadalmi felelősségérzetét mozgósította a közmédia március elsejei, vasárnapi tematikus napja, amelyet Áder János köztársasági elnök indítványára a jégkárosult magyar erdők mihamarabbi helyreállításának és a hazai erdészeti szakmai munka bemutatásának érdekében szerveztek.

 

Az Országos Erdészeti Egyesület a tematikus napot és az általa generált társadalmi összefogást példaértékűen eredményesnek tartja: „Kiderült, hogy a magyar emberek érzékenyek a környezeti értékekre, és jó szívvel vállalnak részt megmentésükben. Erdeink kiemelt nemzeti kincsnek és nemzetgazdasági értéknek számítanak, ezért erdészként és magyar állampolgárként is hatalmas öröm számomra ez a várakozáson felüli szolidaritás. A magyar erdők nevében köszönjük a több mint negyvenezer egyéni adományozónak és a vállalatoknak a támogatást, Köztársasági Elnök Úrnak azt, hogy az erdők ügye mellé állt, az MTVA-nak a nívós és érdekes műsorfolyamot, amelynek során úgy mutathattuk meg az erdész szakmát és az erdészeket, ahogyan soha az elmúlt évtizedekben.” - fogalmazott Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.

 

 

A magánemberek segítsége mellett jelentősebb vállalati felajánlások is érkeztek a műsor alatt. Az eddigi legmagasabb összeggel, 20 millió forinttal az OTP Bank járult hozzá az erdők rehabilitációjához, a CBA élelmiszer üzletlánc pedig 5 millió forintot ajánlott fel a civil kezdeményezéshez. A Lidl Magyarország is felajánlást tett: a nyári szezonban minden palack eladott ásványvíz árából egy forintot fordít az erdőkárok enyhítésére.

 

 

Az S.O.S. Bajban az erdő! kezdeményezés nem ért véget vasárnap:a hozzájárulásokat fogadó 13600-as telefonvonal egészen év végéig él, ahol a 90-es kód megadásával lehet 250 Ft-ot felajánlani a károsodott erdők helyreállítására. Az Országos Erdészeti Egyesület az év folyamán rendszeresen tájékoztatást nyújt az erdőkben zajló jégkármentesítési munkálatokról. Az előrehaladást bemutatják majd az erdőkhöz kapcsolódó jeles napokon, és az ősszel immár tizenkilencedik alkalommal megrendezendő Erdők Hetén.

 

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője elmondta, hogy ahogy az adományvonalat is év végéig lehet hívni, úgy a közmédia is folyamatosan figyelemmel kíséri az erdészek munkáját, a rehabilitáció állását és hírt ad az eredményekről, fejlesztésekről.

 

A Duna csatornán március elsején reggeltől késő estig a tavaly év végi jégkár következményeivel, a helyreállítási munkálatokkal, a magyar erdész szakma feladataival és az erdészekkel ismerkedhettek a nézők és hallgatók, a műsorfolyam központi helyszínére, a Visegrád melletti Apátkútra a tematikus nap kezdeményezője, Áder János köztársasági elnök is ellátogatott.

 

A műsorok 60 napig megnézhetők az alábbi képkapcsolóra kattintva, az MTVA digitális archívumában.

 

Korábban megírtuk:
S.O.S. Bajban az erdő!
A jégkárról is tudósított magazinunk

Cikkajánló