A majki remeteséget is érinti az új kerékpárút

Elkészült az Oroszlányt Tatabányával összekötő csaknem 13 kilométeres kerékpárút, amely Kecskédet, Környét és a majki kamalduli kolostort is érinti.

Szerző:
MTI
Fotó:
Szatmári Zoltán
Eurovelo6/ J. Damase
2019. augusztus 16.

Elkészült az Oroszlányt Tatabányával összekötő csaknem 13 kilométeres kerékpárút, amely Kecskédet, Környét és a majki kamalduli kolostort is érinti.

A mintegy 1,2 milliárd forint értékű, uniós támogatású beruházással 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei kerékpárút valósult meg. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé, ahol 1,6 milliárd forintos fejlesztés folyik - közölte a műszaki átadás után az oroszlányi önkormányzat az MTI-vel.

 

 

A vonalvezetés érinti a Mária-út nyomvonalát és a Sacra Velo projekt nyomvonalának részeként kerékpáros megközelítést biztosít az Oroszlányi Bányászati Múzeumnak, melyet félmilliárd forint ráfordításával újítanak fel.


Az út elkészülésével Oroszlány bekapcsolódhat az európai kerékpáros vérkeringésbe, hiszen a már meglévő szakaszok Tatabánya, Tata, Dunaalmás irányába közvetlen összeköttetést teremtenek az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút hálózattal.

 


Az út hivatalos átadását szeptember közepére tervezik. Az érdeklődők tájékoztatására "Oroszlány-Tatabánya Kerékpárút" néven közösségi oldalt hoztak létre, mely bemutatja az útvonalat és részletesen beszámol a beruházásról.
 

Kapcsolódó cikkek:

Európa egyik legnagyobb madárszobra, a tatabányai turul

Várak és romok a Vértesben 1. rész

Várak és romok a Vértesben 2. rész

Rejtélyes források és muzeális gőzhajók-Dunaalmás és Neszmély

Ahová a királyok is lazítani járnak-Tata

A némaság kolostora Majkpusztán

Ipari múlt és az élmények találkozása

Cikkajánló