A pecsételődobozokra is szavazhatsz a kreatív versenyen

A Highlights of Hungary esemény célja a hazai kreatív szektor legizgalmasabb tartalmainak összegyűjtése. Idén a Kéktúra pecsételődobozai bekerültek a jelöltek közé. A weboldalon te is leadhatod a voksodat.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila/MTSZ
2016. január 25.

A Highlights of Hungary esemény célja a hazai kreatív szektor legizgalmasabb tartalmainak összegyűjtése. Idén a Kéktúra pecsételődobozai bekerültek a jelöltek közé. A weboldalon te is leadhatod a voksodat.

A Super Channel szervezésében álló versenyre idén harmadik alkalommal kerül sor. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönséget bevonva színes képet adjon a hazai kreatív szektor produktivitásáról, eredményeiről. A Highlights of Hungary pozitív társadalmi üzenete: örüljünk egymás sikereinek és legyünk büszkék kreatív értékeinkre.

 


A pecsételődobozok Finta Sándor városépítési főosztályvezetőtől, Budapest főépítészétől kapták a jelölést. „Magyarország ikonikus túraútvonalán, az Országos Kékkörön egységes arculattal, szép grafikával újultak meg a valamilyen helyi látványosságot, nevezetességet ábrázoló pecsétek és a hozzájuk tartozó dobozok. Ráadásul a geekek is nyugodtan bemozdulhatnak egy-egy szakaszra, mert QR-kód is található rajtuk, ami arra lesz majd jó, hogy a jövőben digitális formában is lehessen pecsételni.”

 


A dobozok 52 másik projekttel szállnak ringbe, melyeket egy szakmai kurátorcsapat javasolt a hazai kreatív szektor legkiemelkedőbb tartalmainak címére.

 

Mostantól a nagyközönségé a főszerep: a www.highlightsofhungary.hu oldalon te is szavazhatsz a pecsételődobozokra, egészen február 10-ig.

 

 

Az eredményt egy díjátadó keretein belül hirdetik ki február végén.

 

<p><a href="https://vimeo.com/152152322">A MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG KÉKTÚRA BÉLYEGZŐKET FELÚJÍTÓ PROJEKTJE</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p> 

  

Az új pecsételődobozok
Az új dobozok ellenállóbbak a rongálással szemben, a víz pedig kifolyik belőlük. Az MTSZ logóján kívül egyedi azonosító szám és egy QR-kód is található rajtuk, ami arra lesz majd jó, hogy a jövőben digitális formában is lehessen „pecsételni”. Ha azonban a hagyományos módszer mellett döntesz, mindenképpen figyelj arra, hogy legyen nálad tintával feltöltött bélyegzőpárna! A túrázást és a pecsétgyűjtést még izgalmasabbá teszik a szintén megújult, egységes arculatú, ám egyedi bélyegzők, amelyek valamilyen helyi látványosságot, nevezetességet ábrázolnak.
 

Kapcsolódó cikkeink:

Új pecsételődobozok a kéktúrán

Gyönyörű bélyegzők várják a kéktúrázókat

Németh Csaba: a régi dobozok elképesztő energiával bírnak

 

 

Cikkajánló