A sípályákon kívül is van élet

Sokan a sípályák mozgalmas világától kicsit távolabb, a csendes téli tájban keresik a kikapcsolódás örömét. Ők is kedvükre válogathatnak több kiváló lehetőség közül a Dachstein bérceinek gyűrűjében. Csokorba gyűjtöttünk jó néhányat.

Fotó:
Shutterstock
Gery Wolf
Ikerus.cc
Herbert Raffalt
2015. január 2.

Sokan a sípályák mozgalmas világától kicsit távolabb, a csendes téli tájban keresik a kikapcsolódás örömét. Ők is kedvükre válogathatnak több kiváló lehetőség közül a Dachstein bérceinek gyűrűjében. Csokorba gyűjtöttünk jó néhányat.

Éjszakai hótalpas túrázás a Planneralmon található Donnersbachban.

A résztvevők túravezetők kíséretében tehetnek egy izgalmas kirándulást este a mély hóval borított Planner-katlanon át. Minden időjárási körülmény közepette igazán különleges természeti élmény. www.planneralm.at

 

 

Éjszaka a csillagok között


Kivilágított téli túraútvonal (Pruggern)

Az időjárástól és a hóviszonyoktól függően a Sattental-patak mentén Pruggernben természetes jégszobrok keletkeznek, amelyeket a helyiek különböző fényekkel világítanak meg - tökéletes feltételeket teremtve ezáltal egy romantikus téli túrázáshoz.

Kirándulás szánhúzó kutyákkal
 

A Grimming hegyi régiója: vezetett túrázás, az időjárástól függően túracipőben vagy hótalpakkal, valamint egy derékövvel és kutyafuttató pórázzal felszerelve, amelynek a végén szánhúzó kutyák sétálnak a résztvevők előtt. Emellett arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők részt vegyenek a szánhúzó kutyák edzésén, a felkészüléssel és az állatok edzés utáni ellátásával együtt.

 

 

Arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők részt vegyenek a szánhúzó kutyák edzésén


Túrázás lámákkal és alpakákkal - Haus-Aich-Gössenberg

Fedezd fel a hóborította téli tájat ezen nyugodt, csodálatos teremtmények társaságában. Félnapos, egész napos vagy többnapos túrák kínálnak nagyszerű lehetőséget arra, hogy megismerjük ezeket a különleges állatokat és a természet téli arcát. Mivel a lámák és alpakák igazán lassan, kényelmesen mozognak, a túrák gyermekek és idősebbek számára is ideális kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Talbach-szurdok éjszaka

A Talbach-szurdok egész évben várja a kirándulni vágyókat. A szurdok egy babakocsival is bejárható túraösvény Schladming és Untertal falucska között. Az elmúlt években kiépítettek egy orientációt segítő, valamint különböző fényeffekteket felvonultató díszkivilágítást, amelynek köszönhetően a szurdok esténként egészen 24.00 óráig látogatható. Egy új - belülről megvilágított - a portál a szurdok schladmingi bejáratánál részletes információkkal szolgál a szurdokról
 

További programok: www.schladming-dachstein.at

 

Cikkajánló