A természet vasárnap is nyitva áll

Beköszöntött a jó idő, így már semmi nem tart vissza, hogy kimozdulj otthonról, legyen szó egy tartalmas kirándulásról, egy kellemesen izzasztó túráról vagy valamilyen kulturális programról. Most néhány remek hétvégi programot gyűjtöttünk össze nektek.

Szerző:
TM.hu
Fotó:
Shutterstock
2015. március 26.

Beköszöntött a jó idő, így már semmi nem tart vissza, hogy kimozdulj otthonról, legyen szó egy tartalmas kirándulásról, egy kellemesen izzasztó túráról vagy valamilyen kulturális programról. Most néhány remek hétvégi programot gyűjtöttünk össze nektek.

Március 28. szombat

 

Túra a Melegmányi-völgy környékén: A bakancsos jelvényszerző túra keretein belül a Melegmányi-völgy, a Zsidó-völgy és a Kőlyuk környékét fedezhetik fel a résztvevők. A találkozó a pécsi Melegmányi úton lesz 10 órakor. A túra körülbelül 4 órát vesz igénybe, hossza 8 kilométer.

További infó: http://www.turistamagazin.hu/forrasok-birodalmaban-tura-a-melegmanyi-volgy-kornyeken.html

 

Kökörcsinkeresőben: Legkésőbb március 27-ig lehet jelentkezni a túrára, amely a tavasz első hírnökei, a kökörcsinek nyomába invitálja a természetjárókat. A 2 kilométeres kirándulás az erdőbényei Mulató-hegy tetejére vezet, ahol a leány- és a ritkább hegyi kökörcsin példányait csodálhatják meg a résztvevők. Találkozó az erdőbényei tájháznál.

Bővebb információ: http://www.turistamagazin.hu/kokorcsinkeresoben-2.html

 

Természetvédelmi filmklub az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban: Ha pihentető programra vágysz, látogass el a természetfilmesek alkotásait bemutató filmklubba, ahol Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr munkáiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők. A vetítésre 18 órakor kerül sor. Az eseményt április 14-én is megrendezik.
Tudj meg többet itt: http://www.turistamagazin.hu/termeszetvedelmi-filmklub-az-orszagos-mezogazdasagi-konyvtarban.html

 

Húsvéti kézműveskedés a Fehér Gólya múzeumban: Ha túlteng benned a kreativitás és készülsz már a húsvétra, irány a kölkedi Fehér Gólya múzeum! A délelőtti kézműves foglalkozást tárlatvezetés egészíti ki. A program 10 órakor kezdődik. Előzetesen ne felejts el bejelentkezni!
Még több infó: http://www.turistamagazin.hu/husveti-kezmuveskedes-a-feher-golya-muzeumban.html

 

 

Március 29. vasárnap

 

 

Húsvéti tojáskereső túra: A Központi-Mátrában vidám, húsvétváró családi programot szerveznek. Előzetes regisztráció szükséges a +36 30/525-8525-ös telefonszámon. Szárnya Pál túravezetőt kell keresni.

 

Megnyílik a kőszegi Koronaőrző bunker: Kiváló kulturális program: az Írottkő Natúrparkért Egyesület rendkívüli nyitva tartásának köszönhetően vasárnap 10-17 óra között megtekinthető lesz a Petneházy István, a „Magyarország 1000 éves ereklyéi” című könyv szerzője által készített Szent Korona másolat. A Koronaőrző bunkernél megjelennek a Honvéd Koronaőrség tagjai is.

 

Csekkold ezeket is!
Aki online nevez - olcsóbban nevez a Gerecse teljesítménytúrára
Futás mátrai rögökön - Mátrabérc és Muzsla Trail
Az MTSZ idén is csatlakozik a TeSzedd! akcióhoz
BANFF Hegyifilm-fesztivál 2015

Cikkajánló