A tököléstől a barlangászásig - Hétvégi programajánló

Éjszakai teljesítménytúrát, lazább kirándulást, őrségi tökfesztivált, családi barlangozós programot és szarvasbőgés-hallgató kiruccanást ajánlunk a figyelmetekbe.

 

Szerző:
TM
Fotó:
Facebook / Őrségi Tökfesztivál
Adobe Stock
Sztankó Bálint
Gulyás Attila
2019. szeptember 25.

Éjszakai teljesítménytúrát, lazább kirándulást, őrségi tökfesztivált, családi barlangozós programot és szarvasbőgés-hallgató kiruccanást ajánlunk a figyelmetekbe.

 

1. Őrségi tökfesztivál


Idén ősszel is várják az év egyik legnagyobb gasztroturisztikai fesztiváljára az érdeklődőket az Őrségben, pontosabban Őriszentpéteren, Magyarszombatfán és Szalafőn. Koncertek, kézműves foglalkozások, töklámpás felvonulás, helyi termékek vására, közös főzés - csak néhány ízelítő a programkínálatból.
Mikor?
2019. szeptember 27-29.
Hol?
Őrség
Részletes program ide kattintva.

 

2. Berkenye túra a Pécselyi-medencében


Kóstoltad már a berkenyét? Ha egy kis szerencséd van, és jó a termés, ezen a túrán megteheted. Régi, elfeledett gyümölcsünkről tudhatsz meg többet a programon, de a térség természeti értékeiről, növény- és állatfajairól is mesél a szakvezető. A kirándulás közben 6 km-es távot tesz meg a csoport 4 óra alatt.
Mikor?
2019. szeptember 28.
Hol?
Szentantalfa, találkozó a temető parkolójában
Bővebb információ itt

 

3. Szeptemberi szarvasbőgés az Aggteleki-karszton


Melyik a legőszibb esti program a természetben? Naná, hogy a szarvasbőgés-hallgatás! Idén is sok helyen vehetsz részt szakvezetővel ilyen tematikus túrán, többek között az Aggteleki-karszton is. A program délután 6-tól este 8-ig tart, közben egy két kilométeres sétát tesznek a résztvevők.
Mikor?
2019. szeptember 28.
Hol?
Jósvafő, találkozó a Baradla-barlang fogadótérségében, a jósvafői jegypénztárnál
Részletek ide kattintva.

 

4.  Látogatás a Csodabogyós-barlangban a barlang „születésnapján”


Balatonedericsen 54 évvel ezelőtt kezdődött a barlangkutatás, a Csodabogyós-barlangot pedig 29 éve fedezték fel. Ennek alkalmából a vendégek kedvezményesen vehetnek részt a barlangi kalandtúrán, ami azért olyan izgalmas, mert az útvonalak nincsenek kiépítve, a fejlámpákon kívül nincs más fényforrás a mélyben, a táv egy részét pedig csak kúszva-mászva lehet megtenni. 10 év alatti gyerekek még nem mehetnek, de a nagyobbak imádni fogják.
Mikor?
2019. szeptember 29. Túraindulások: 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00
Hol?
Balatonederics, Csodabogyós-barlang
Több infóért kattints ide.

 

5. Éjszakai zörejek - 9, 6 vagy 3 kilátóponttal


Éjszakai teljesítménytúra főszerepben a kivilágított fővárossal, kilátókkal és kilátópontokkal. Egy 23,7, egy 17,1 és egy 10,5 km-es, Hűvösvölgytől Hűvösvölgyig tartó körtúra közül lehet választani.
Mikor?
2019. szeptember 27. Rajt: 19.15-22.00
Hol?
Budapest
Részletek ide kattintva

 

6. Kalandtúra az éj leple alatt a vadasparkban

 

Kíváncsi vagy, hogy a baglyok vagy a pelék mit csinálnak miután lemegy a nap? Szeretnéd tudni, hogy mitől fénylik az állatok szeme éjszaka? Ha igen, és nem rettensz meg a sötéttől, akkor szeptember 27-én este a Budakeszi Vadasparkban éjszakai tárlatvezetésén a helyed.

 

Mikor?

2019. szeptember 27.19.00; 20.00

Hol?

Budakeszi Vadaspark

Részletek ide kattintva.

Cikkajánló