Adód 1%-ával te is tehetsz a természetért

Személyi jövedelemadód egy százalékának felajánlásával támogathatod azokat a szervezeteket, amelyek környezetünk, természeti kincseink megóvása érdekében dolgoznak.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
2020. május 6.

Személyi jövedelemadód egy százalékának felajánlásával támogathatod azokat a szervezeteket, amelyek környezetünk, természeti kincseink megóvása érdekében dolgoznak.

Idén is rendelkezhetünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadónk 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2020. május 20-áig (az szja-bevallástól függetlenül is) megtehetjük, akár elektronikus úton is néhány kattintással az e-SZJA webes felületen. A felajánlás részleteiről itt lehet bővebben olvasni.

Összegyűjtöttünk néhány olyan szervezetet, amelyek már jó ideje tevékenykednek a természet megóvása érdekében, a felelős természetjárás megszervezése, a természet- és környezetvédelem vagy épp a tudományos ismeretterjesztés területén.

Magyar Természetjáró Szövetség

A 140 éves múltra visszatekintő szervezet amellett, hogy magazinunk kiadója is, számos területen tevékenykedik a természetjárás, az egészséges életmód népszerűsítése és a természet védelme érdekében.

Az MTSZ tevékenységéről itt lehet tájékozódni, a felajánlás részleteiről pedig itt.

WWF Magyarország Alapítvány

WWF Magyarország a nemzetközi alapítvány hazai szervezete, amely 1991-ben kezdte meg működését. Természetvédelmi munkájuk kiterjed a folyóvízi és ártéri rendszerek, természetes erdeink védelmére, a fenntartható, környezetbarát mezőgazdaság és vidékfejlesztés területére, a védett és veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvására.

A WWF Magyarország tevékenységéről itt lehet tájékozódni.

Az 1%-kal kapcsolatos információkat itt találod.

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Az MME hazánk és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 8 ezer tagot számláló, független társadalmi szervezete, amelynek célja a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon.

Az MME tevékenységéről itt lehet tájékozódni.

Az 1%-kal kapcsolatos információkat itt találod.

Humusz Szövetség

1995-ben alapított Humusz Szövetség (régebbi nevén: Hulladék Munkaszövetség) azért dolgozik, hogy hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson azok számára, aki szeretnének környezettudatosabban élni.

A Humusz tevékenységéről itt lehet tájékozódni.

Az 1%-kal kapcsolatos információkat itt találod.

Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület

A Természetfilm.hu csapata tudományos ismeretterjesztő filmeket, természetfilmeket és expedíciós filmeket készít. Kamerával és a film erejével segítik azoknak a természetvédőknek, kutatóknak és természetbarátoknak a munkáját, akik a veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvásán dolgoznak. A csapa a PET Kupa ötletgazdája és elindítója is.

A Természetfilm.hu tevékenységéről itt lehet tájékozódni.

Az 1%-kal kapcsolatos információkat itt találod.

Mályi Madármentő Állomás

A Mályi Természetvédelmi Egyesület keretin belül 15 éve működő madármentő állomáson évente 1300-1500 állat fordul meg. Elárvult madárfiókák, emlősök, sérült állatok, amelyek megfelelő ellátásban, orvosi kezelésben részesülnek itt, és új esélyt kapnak az életre.

A Mályi Madármentő Állomás tevékenységéről ezen és ezen az oldalon lehet tájékozódni.

Az ado1szazalek.com oldalon megtalálod az összes hazai civil szervezet, akiknek felajánlható a személyi jövedelemadó 1 %-a. A rengeteg szervezet között tevékenységi kör alapján is lehet keresgélni.

Cikkajánló