Aludj a szabad ég alatt a júniusi Turista Magazinnal

Itt a jó idő, úgyhogy már semmi nem tarthat vissza attól, hogy a szabadban töltsd az éjszakát. Júniusi számunkban szuper bivakhelyeket mutatunk be, és ha a föld felett szeretnél aludni, megmutatjuk, hogyan teheted meg ezt a legkényelmesebben.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
Konfár Tibor
Kánya Tamás
TM
123rf.com
2018. május 31.

Itt a jó idő, úgyhogy már semmi nem tarthat vissza attól, hogy a szabadban töltsd az éjszakát. Júniusi számunkban szuper bivakhelyeket mutatunk be, és ha a föld felett szeretnél aludni, megmutatjuk, hogyan teheted meg ezt a legkényelmesebben.

A klasszikus bivakolás fogalmától kicsit eltérve, most olyan helyeket válogattunk össze, amelyek nem csupán fekhellyel, de valami plusszal is kecsegtetnek egy hálózsákos, odakint éjszakázós túra során. A nyári időjárás ahhoz is ideális, hogy kipróbáld a függőágyazást, bár a megfelelő felszereléssel esőben, szélben, szúnyoginvázió közepette, sőt még akár télen is lehet aludni a levegőben függve. A témáról még többet tudhatsz meg az e havi Körképből.

 


Júniusi számunkból is bőséggel meríthetsz ihletet, merre indulj kirándulni, de még mielőtt ezt megtennéd, nem árt, ha felkészülsz a kullancsinvázióra. Hogy igazán képben legyél, érdemes fellapoznod a Tudástárat. Szintén ebben a rovatban olvashatsz a land artról, amit magyarul nagyjából „tájművészetnek” mondhatnánk, és megismerheted Kánya Tamást, aki mesteri szinten űzi ezt a tevékenységet, a munkáit pedig te is megnézheted élőben a Római-parton.

 


Ezúttal a Keleti-Bakony rejtekén megbúvó Károly-lakot teszteltük A Hónap Turistaháza rovatban, választott kilátónk pedig a Maderspach Viktorról elnevezett objektum, amit régebben lőtéri megfigyelőtoronyként használtak, és néhány éve alakítottak át szuper panorámát nyújtó, különleges kinézetű kilátóvá.

 


Olvasónk a Medves-vidéken barangolt, és az élményt szerencsére meg is osztotta velünk egy cikk formájában, amiből kiderül, miért érdemes a hegyek-völgyek, sziklaszirtek és évszázados erdők vidékén kalandozni. Az Őrségről jó sokat írtunk már eddig, most mégis előrukkolunk egy új perspektívával: ezúttal két keréken fedezzük fel nyugati végeinket.

 

 

A természetjárást népszerűsítő túramozgalmak közül ezúttal egy igazi gyöngyszemet ajánlunk a jelvényvadászok figyelmébe: a Rómer Flóris-emlékutat a Bakonyban. Azok sem maradnak ötletek nélkül, akik a városban is szeretnek bóklászni. Most megmutatjuk, mi található még Óbudán a panelrengetegen kívül.

 


Ha egy laza kirándulásra vágysz egy mesébe illő tájon, História rovatunkat ajánljuk a figyelmedbe, amiben egy könnyed túra után a „Windows-háttérképben” az ösküi kerektemplomhoz érkezünk. Hazánk egyik legizgalmasabb földtani képződményénél is jártunk, amelynek legendája egy szerelmespárhoz fűződik - a júniusi lapszámban erről is olvashatsz.

 


Gasztro rovatunkból kiderül, mit keres az ördögszekér a tányéron, a Zöldhullámban a törékeny kuszmát mutatjuk be, a magazin végéről pedig a túrakártyák sem hiányozhatnak, ezúttal a Hármashatár-heggyel és a Cserháttal.

 

 

A JÚNIUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, ELŐFIZETNI PEDIG ITT TUDSZ RÁNK. RÁADÁSUL A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN EGY-EGY SZÁLLÁSHELYKALAUZT KAPNAK AJÁNDÉKBA A LEGHŰSÉGESEBB OLVASÓINK.

Cikkajánló