Április 1-én nyit az Őrségi Népi Műemlékegyüttes

Ismét várnak Szalafő-Pityerszeren a népi porták, de számos más kikapcsolódási lehetőség közül is válogathatsz az Őrségben.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter (Kiemelt kép)
Forrás:
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
2023. március 31.

Ismét várnak Szalafő-Pityerszeren a népi porták, de számos más kikapcsolódási lehetőség közül is válogathatsz az Őrségben.

Szalafő az Őrség talán legtöbb népi értéket őrző települése, ahol megismerheted az őrállók földjének egykori lakó- és gazdasági épületeit, hagyományait. Az Őrségi Nép Műemlékegyüttes három portából áll, amelyek a hajdani lakók életmódjáról és kulturális örökségéről mesélnek.

Idén április 1-jétől lehet látogatni a műemlékegyüttest: május 31-ig a hét minden napján 10 órától 17 óráig tart nyitva. November 6-ig látogatható, ide kattintva találod a nyitvatartási rendet. Előre egyeztetve 8 főtől kézműves és természetismereti foglalkozásokat tartanak, ami főleg iskolások számára lehet érdekes.

Ha bebarangoltad a műemlékegyüttes portáit, sok egyéb látnivalót is találsz a környéken. Ott van például a Bölényles kilátó, ahonnan élőben megcsodálhatod az európai bölényeket és az ázsiai vadlovakat. A játszótér egyedi játékokkal vár, és három tanösvény is található a környéken: a kaszálógyümölcsösöket a műemlékegyüttes területén ismerheted meg, és innen indul a Felsőszeri, illetve a Körtike tanösvény is.

Cikkajánló