Áprilisban a moziban az év legjobb mászófilmjei

A 12. Reel Rock Tour ismét elhozza Magyarországra az év legmenőbb sziklamászó filmjeit. Izgalom, kaland, nevetés, felfedezés április 8-án és 9-én este a budapesti Corvin moziban. 

Szerző:
Promóció
Fotó:
Real Rock Tour
2018. március 8.

A 12. Reel Rock Tour ismét elhozza Magyarországra az év legmenőbb sziklamászó filmjeit. Izgalom, kaland, nevetés, felfedezés április 8-án és 9-én este a budapesti Corvin moziban. 

 

Az igazán jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbuszban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock Film Tour mögött álló Pete Mortimer és Josh Lowell. A két filmes egykor sokat mászott együtt. 2006-ban indították el a Reel Rock-sorozatot, amely eredetileg azért született, hogy a nagyközönségnek is bemutassák a munkájukat. A Reel Rock-vetítések villámgyorsan a mászóvilág piros betűs ünnepévé váltak, a világ körüli filmturné idén 7 kontinensen, több mint 500 helyszínen várja a hegyi sportok és filmek szerelmeseit.

 

A 12. Reel Rock Tour tavasszal ismét felvonultatja a sportág legnagyobbjait a mozivásznon, és persze az év legjobb sziklamászó történeteit. Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb mászófilmjeire, idén se hagyd ki a Reel Rock magyarországi vetítéseit április 8-án és 9-én a budapesti Corvin moziban.

 

Above the Sea
A legendás mászó, Chris Sharma visszatér Mallorca szigetére, ahol várja egy érintetlen, meredek sziklafal. Ha túléli infarktus nélkül a sok zuhanást a tengerbe, és végre sikerül összeraknia a projektet, akkor nagy valószínűséggel a világ legnehezebb, tengerbe nyúló sziklán végzett szólóját tudhatja majd a magáénak.

 

 

Stumped
Lehet, hogy a félkarú Maureen Beck megcsinálja, amiről te csak álmodsz, de korántsem azért, hogy inspirációt adjon másoknak. A hölgy iszik, káromkodik, és a végtelenségig feszíti a korlátait.

 

Break on Through
A modern sziklamászásban az 5.15 jelenti a nehézségi skála csúcsán álló sziklákat. Olyan érték ez, amit csak néhány férfi mászónak sikerült eddig teljesíteni, nő pedig még soha nem érte el. A kolorádói Boulderből származó 19 éves Margo Hayes neve még ismeretlenül cseng a szakmában. Mégis ő az, aki elhatározza, hogy eléri az álomhatárt, és ezért - testét, lelkét nem kímélve - meg is tesz mindent.

 

 

Safety Third
A legtöbb mászónak a biztonság az első. De Brad Godbright nem olyan, mint a legtöbb mászó. Néhány tegnapi fánkkal a gyomrában, rettegést nem ismerve vág neki félelmetes hagyományos utaknak és izzasztó free szólóknak.

 

További részleteket és információt a jegyvásárlásról itt találsz.

 

Cikkajánló