Hírek

Áprilisban ismét TeSzedd a Kéken!

Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd!-et idén hatodik alkalommal rendezik meg. Ennek keretein belül újra lesz szemétgyűjtési akció a Kéken is április 29-én és 30-án.

Szerző:
TM
Fotó:
Szatmári Zoltán
MTSZ
2016. március 9.

Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd!-et idén hatodik alkalommal rendezik meg. Ennek keretein belül újra lesz szemétgyűjtési akció a Kéken is április 29-én és 30-án.

 

Az országos TeSzedd! mozgalom április 28. és május 1. között várja a környezetükért tenni akaró, felelősen gondolkodó jelentkezőket. A Magyar Természetjáró Szövetség idén harmadik alkalommal csatlakozik a hulladékgyűjtési programhoz, amely során április 29-én és 30-án a kéktúraútvonal bizonyos pontjait és szakaszait tisztítjuk meg a szeméttől. Tavaly a szeszélyes időjárás ellenére közel négyezer önkéntes járta az Országos Kékkört, és egy nap alatt 2100 zsáknyi természetidegen hulladékot gyűjtöttek össze.

 


Mint minden évben, a szükséges eszközöket - a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket - minden részvevő térítésmentesen megkapja, az akció végén pedig szakemberek szállítják el a szeméttel megtöltött zsákokat. A célcsoport a tavalyihoz hasonló: kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat - az óvodásoktól az általános és középiskolásokon át az egyetemistákig -, mindenkit várunk az eseményre.

 


A TeSzedd! akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi, és idén is kapcsolódik a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz. Az összeurópai szemétszedés az Európai Bizottság EWWR LIFE+ Programja keretében valósul meg.

 

Az idei TeSzedd! esemény részleteit egy sajtótájékoztatón mutatták be: Hideg András Dániel marketingkommunikációs igazgató - Magyar Posta Zrt., Szabó József vezérigazgató - Főkert Nonprofit Zrt., V. Németh Zsolt környezetügyért felelős államtitkár, Búsi Lajos az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Széles Csongor szakmai vezető - Magyar Természetjáró Szövetség


A TeSzedd!-hez már lehet csatlakozni (akár Facebook-profillal is) a www.teszedd.hu oldalon, ahol koordinátorok és önkéntesek jelentkezését is várják április 18-ig. Aki a TeSzedd a Kéken! természetjáró mozgalomban szeretne részt venni, hamarosan további információt talál a www.teszeddakeken.hu oldalon.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Több ezer zsáknyi szemét gyűlt össze a Kékről

Vízilabdások is besegítettek a Kék megtisztításába

Sok kicsi sokra megy - Szemétszedés közben kérdeztük az Intim Torna Illegált

Szemétszedés a Kéken

Cikkajánló