Hírek

Árterek Világa - Gemenc-film

A gemenci erdő varázslatos élővilágába enged betekintést az a természetfilm, melynek hivatalos előzetesét április 20. óta tekinthetjük meg.

Szerző:
TM
Fotó:
Utassy György
Olma Frigyes
Gulyás Attila
2017. április 28.

A gemenci erdő varázslatos élővilágába enged betekintést az a természetfilm, melynek hivatalos előzetesét április 20. óta tekinthetjük meg.

 

Az egész estés film bemutatására sem kell sokat várnunk, ugyanis május 18-tól már több budapesti és vidéki mozi is a műsorára tűzte. A 2012-ben kezdődött forgatás főszereplői a fekete gólyák, de az előzetes tanúsága szerint a gemenci erdő többi lakójával és nem utolsó sorban a festői gemenci tájjal is megismerkedhetünk.

 


Ha az előzetest látva kedvet kaptál a gyönyörű gemenci tájhoz, akkor érdemes ellátogatnod a most hétvégén nyíló ökoturisztikai szezon háromnapos programsorozatára, amely erdei vasutazással, vezetett gyalogtúrákkal és hajókirándulással is várja a természet felfedezőit.

 


Programok:
A Gemenc Zrt. közleménye szerint a hosszú hétvégén naponta háromszor is nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Malomtelelő megállóig, és mindhárom nap megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban.

 


Szombaton az erdei vasutazás mellett Gemenc óriás fáit és az ártéri erdő kevésbé ismert részeit gyalogosan és lovas fogattal is fel lehet fedezni.


Vasárnap a Pörbölyről induló kirándulás ritkán látogatható gemenci ösvényeket is érint, melyeken szigorúan védett és nagy számban fészkelő madárfajokat, többek között barna kányát, fekete gólyát és réti sast is megleshetünk.


Május 1-jén, hétfőn, a méhészek napján Nagyrezétben méhészeti és fotókiállítással, illetve mézvásárral és kóstolóval várják a látogatókat. A bajai Gemenc Vándorponttól pedig délelőtt tíz órától három dunai sétahajójárat indul.


A programokról még többet tudhatsz meg itt!

 

Kapcsolódó cikkeink: 

HAZATÉRT AZ ELSŐ FEKETE GÓLYA

ALFÖLDI KÉKTÚRA - A GEMENCI-ERDŐ

GEMENC VIZI ÚTJAIN - I. RÉSZ - A REZÉTI-DUNA

 

Cikkajánló