Keresés eredménye

Hang nélkül a szarvasoktól zengő gemenci rengetegben

Hang nélkül a szarvasoktól zengő gemenci rengetegben

Hidvégi Brigi 2021.09.24

A cím nem egy véletlen utalás a kasszasiker amerikai horrorfilmre. Aki látta, az ismeri a játékszabályokat: mozogni csak a lehető leghalkabban és legóvatosabban szabad, megszólalni pedig szigorúan tilos. Ugyanez volt a forgatókönyv a mi gemenci kirándulásunkon is, ugyanis Magyarország leghíresebb gímbikái közé indultunk, és szerettünk volna egy-két vadat közelről is megfigyelni szarvasbőgés-hallgatás közben.

Tovább

Árterek Világa - Gemenc-film

A gemenci erdő varázslatos élővilágába enged betekintést az a természetfilm, melynek hivatalos előzetesét április 20. óta tekinthetjük meg.

2017.04.28.

A Gemenci-erdő ősszel is vár

Európa egyik utolsó ártéri erdeje az őszi vadászidény végétől újra szabadon látogatható. Ráadásul talán épp októberi színpompa idején mutatja legszebb arcát.

2016.10.04.

Itt az első fekete gólya

Megérkezett az első fekete gólya a Gemenci-erdőbe. A madarat a fészeknél kihelyezett webkamerának köszönhetően te is meglesheted. A fekete gólyák eddig általában március közepén érkeztek, azonban két éve már korábban visszatérnek.

2016.03.02.

Fedezd fel kenuval Gemencet!

A csodálatos vízi világ és az ártéri erdő titkai is feltárulnak mindazok előtt, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. kenutúráin 2015. augusztus 1-2-án és 22-én. A vízitúrák alkalmával a jelentkezők szakvezető segítségével járják be a Gemenci erdőben megbújó dunai mellék- és holtágakat. Azért is érdemes lapátolva kirándulni, mert Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg.

2015.07.14.

Rekordgyorsasággal érkeztek meg a fekete gólyák a Gemenci erdőbe

Megérkezett az első fekete gólya Afrikából a Gemenci erdőbe. A Gemenc Zrt. szakemberei az észlelés után elindították az internetes közvetítést, így bárki megfigyelheti ezeket a fokozottan védett madarakat. Idén rekordgyorsasággal jelentek meg az általában március közepén érkező fekete gólyák.

2014.02.24.