Átadták az István-kúti négyévszakos pihenőt

Uniós forrásból újultak meg a Zempléni-hegység egyik legszebb részén, az István-kút környékén található épületek.

Szerző:
Turista Magazin/Északerdő Zrt.
Fotó:
Farkas Péter
2022. augusztus 30.

Uniós forrásból újultak meg a Zempléni-hegység egyik legszebb részén, az István-kút környékén található épületek.

Augusztus 30-án adták át a felújított István-kúti épületeket az Országos Kéktúra nyomvonalán. A beruházó az Északerdő Zrt. volt, amely a Magyar Természetjáró Szövetség vezetésével létrejött konzorciumban nyert el támogatást több turisztikai létesítmény fejlesztésére.

A projekt egyik fő eleme a Zempléni-hegységben található épületek felújítása volt. A kivitelezésnél fontos szempont volt – a korszerű anyagok és technológiák felhasználásán túl -, hogy a hely megőrizze az eredeti hangulatát. A Károlyi család egykori boronafalas vadászháza és a tőle nem messze levő egykori turistaház innentől kezdve kisebb csoportok számára biztosít lehetőséget napközben pihenésre és néhány órás programokra.

AZ MTSZ-SZEL KÖZÖSEN VALÓSULT MEG

Az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetség vezetésével létrejött konzorciumban nyert el támogatást közjóléti létesítményeinek fejlesztésére. Az István-kúti négy évszakos pihenő a GINOP-7.1.2-15-2017-00017 azonosítószámú, „Gyalogszerrel felfedezni Észak-Magyarország turisztikai termékkínálatát” című pályázat keretében, 127,57 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból újult meg. Még több információ az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztéséről ide kattintva érhető el.

Cikkajánló