Az MTSZ rendkívüli választmányi ülése

Január 17-én, szombaton 10.30-kor rendkívüli választmányi ülést tartott a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) az OKISZ Inkubátorházban. A határozatképes választmányi ülés lehetőséget adott a meghívókkal megküldött napirendi pontok megbeszélésére, elfogadására, valamint a Szövetség 2015. évi aktuális feladatainak ismertetésére és megvitatására.

Szerző:
MTSZ
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
2015. január 26.

Január 17-én, szombaton 10.30-kor rendkívüli választmányi ülést tartott a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) az OKISZ Inkubátorházban. A határozatképes választmányi ülés lehetőséget adott a meghívókkal megküldött napirendi pontok megbeszélésére, elfogadására, valamint a Szövetség 2015. évi aktuális feladatainak ismertetésére és megvitatására.

Az MTSZ igazgatója, Győri Tamás József köszöntője után a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke megállapította, hogy 127 küldött részvételével és 133 érvényes mandátummal (51,1%) a választmány határozatképes. A jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítő megválasztását követően dr. Gyökeres Zoltán, az ülés levezető elnöke ismertette az érintett napirendi pontokat, melyeket a küldöttek kézfeltartással egyhangúlag megszavaztak.

 

Az igazgatói tájékoztató keretében Győri Tamás József összefoglalta a 2015-ös év legfontosabb projektfeladatait. Beszélt az Országos Kékkör (OKK) turistaútjainak megtisztítását biztosító szemétszedési akcióról, melyben 50 - tagegyesületeinkhez kapcsolható - regionális koordinátor dolgozik. Bemutatta az OKK egységes arculatát, beleértve a kéktúra logó-, jelzés- és bélyegzőrendszerének megújulását, illetve kiemelte az ötszáznál is több információs tábla és a több mint kétezer helyen a hétezret is meghaladó orientációs, illetve több száz egyéb tábla kihelyezését a teljes nyomvonal mentén. Az idei évben folytatódik országos szinten a turista- és kerékpáros-útvonalak feltérképezése, illetve elkezdődik a vízitúra-útvonalak felmérése.

 

 

Az igazgatói tájékoztató keretében Győri Tamás József összefoglalta a 2015-ös év legfontosabb projektfeladatait

 

Beszámolt a Természetjáró Kártya kedvezménykártya-rendszerré való továbbfejlesztéséről. A jövőben a Multipont kártyarendszeréhez is kapcsolódó kártyatípust több ezer elfogadóhelyen lehet majd felhasználni. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program kapcsán megemlítette, hogy 2015-ben számos turistaház is megújul országszerte. Az idén a magyar turistaság életében minden bizonnyal az egyik legjelentősebb esemény a legmodernebb, európai követelményeknek is megfelelő Galyatető Turistacentrum tavaszi átadása lesz. Az igazgatói beszámolót egy tartózkodás mellett a küldöttek elfogadták.

 

Az igazgató kérésére a beszámoló végén a választmány küldöttei szimpátiaszavazást tartottak a Magyar Természetjáró Szövetség megújult logójáról, melyet a küldöttek 4 tartózkodás és 10 nem szavazat mellett elfogadtak. A küldöttek a további napirendi pontokat - az Ellenőrző Testület jelentését, az Alapszabály bíróság által szükségesnek tartott technikai módosításait, a Természetbarát Házak Alapítvány ügyét - egyhangúlag elfogadták.

 

 

Komoróczki András felajánlásokat tett

 

Az egyéb kérdések napirendi pontjai között több hozzászólás, kérdés került elő. Itt Komoróczki András elnökségi tag a választmánnyal is megosztotta az elnökség előtt már ismertetett gondolatait a szövetség bizottsági munkájának lehetséges megújításáról, illetve saját pénzéből 400 000 forint támogatást ajánlott fel annak a tagszervezetnek, amely elvállalja a 2015. évi Gyalogtúrázók Országos Találkozójának (GYOT) megszervezését. További 400 000 forintot ajánlott fel a Verseny Szakbizottság részére a túraversenyek népszerűsítésére, családi kategóriák rendezésére és díjazására.
 

Cikkajánló