Az ország legmenőbb látogatóközpontja nyílt meg

Mintegy 1,2 milliárd forintnyi uniós támogatásból készült el a Kis-Balaton Látogatóközpont Fenékpusztán.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Varga György / MTI
2020. szeptember 23.

Mintegy 1,2 milliárd forintnyi uniós támogatásból készült el a Kis-Balaton Látogatóközpont Fenékpusztán.

Szeptember 23-án nyitott meg az ország legújabb és az egyik legmenőbb külsejű látogatóközpontja a Keszthelyhez tartozó Fenékpusztán. A tájba olvadó épület különlegessége, hogy külső energiaforrást nem igényel, ugyanis napelemparkkal és talajszondás fűtési rendszerrel készült. A mintegy 1000 négyzetméteres bemutatóhely és interaktív kiállítás mellett, egy mozi, étterem és ajándéküzlet is várja a látogatókat, a növényekkel beültetett tetőre pedig fel is lehet sétálni. További információ (nyitvatartás, jegyárak) ide kattintva érhető el.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósághoz (BFNPI) tartozó látogatóközpont célja, hogy „a Kis-Balaton kapuja” legyen, innen indítanak gyalogos és vízi túrákat a környék felfedezésére. A Kis-Balaton Látogatóközpont beruházásának része volt, a tavaly megújult Fekete István Emlékhely a Diás-szigeten.

Megközelítés

A látogatóközpont a 76-os főút Sármellék és Balatonszentgyörgy közötti szakaszáról letérve érhető el. Sármelléktől kb. 5,5 km-re jobbra, ill. Balatonszentgyörgy felől jövet a Zala-hídtól és a vasúti átjárótól kb. 1,5 km-re balra kell letérni és átmenni egy vasúti átjárón. Barna színű információs tábla is jelzi mindkét irányból, ahol le kell kanyarodni, Kis-Balaton Kutatóház felirattal. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság géptelepét látják majd meg először, de nem oda kell bemenni, hanem balra fordulni és az utolsó épületig továbbjönni.


Cikkajánló