Hírek

Barlangi metamorfózis

Jövő tavasszal már a vízalatti világ rejtelmeibe is betekinthetünk Tapolcán. 3D Mozi is lesz!

Szerző:
forrás: MTI
Fotó:
Szalax
2013. augusztus 31.

Jövő tavasszal már a vízalatti világ rejtelmeibe is betekinthetünk Tapolcán. 3D Mozi is lesz!

Szeptember végén bezár a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Tapolcai-tavasbarlang bemutatóhelye, s csak jövő tavasszal nyílik meg, amikorra elkészül a víz alatti világot bemutató új látogatóközpont.

 

A megvalósításra csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyertek a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

 

A cél egy olyan látogatóközpont létesítése, amely a nemzetközi szinten is egyedülálló Tapolcai-tavasbarlangra épül; a létesítmény egyben 2012. szeptemberében az UNESCO által támogatott Globális Geoparkok Hálózata tagságát is elnyerő, az igazgatóság által irányított Bakony-Balaton Geopark nyugati kapujának szerepét is be fogja tölteni - közölték.


A tájékoztatás szerint az új látogatóközpont tudományos színvonalú, ugyanakkor korszerűen szórakoztató ismeretterjesztésre épülő turisztikai bemutatóhely kialakításával, a barlangászat tematikájára épülő interaktív kiállítással, valamint háromdimenziós mozival várja látogatóit.


A munkaterületet átadták a kivitelezőnek, tavasszal pedig új fényében ragyogva várja majd régi és új látogatóit hazánk egyik legszebb természeti képződménye.

Cikkajánló