Bringás fejlesztések valósultak meg Sopron környékén

Kerékpárutakat újítottak meg, kerékpáros megállópontokat létesítettek és tematikus bringautakat alakítottak ki.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztració)
Forrás:
Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
2021. szeptember 8.

Kerékpárutakat újítottak meg, kerékpáros megállópontokat létesítettek és tematikus bringautakat alakítottak ki.

A Sopron-Fertő turisztikai térségben nagy volumenű kerékpáros fejlesztéseket valósítottak meg. Sopron–Tómalom–Fertőrákos között, Fertőújlak és az osztrák határ között, valamint a Fertőújlak belterületi szakaszon teljesen megújultak a kerékpárutak. Emellett kerékpáros megállópontokat alakítottak ki Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön.

Létrehoztak 16 tematikus útvonalat is, amelyek mentén szállások, vendéglátóhelyek és persze érdekes látnivalók várják a bringásokat. A legrövidebb az ún. „Soproni MTB edzőkör”, ami 8,1 km és 306 m szintemelkedést tartogat, és sportos hegyi kerékpárosoknak ajánlott, a leghosszabb az EuroVelo 13 Vasfüggöny kerékpárút a maga 133 km-ével, de természetesen körbe lehet tekerni a Fertőt is, ami 117 km-t jelent, illetve létezik „kiskör”, ami csak a tó egyik részén vezet. Van olyan útvonal, amin végigtekerve megismerkedhetünk a környék növény- és állatvilágával, vagy épp szép panorámákat láthatunk. A kerékpáros túraútvonalakkal ide és ide kattintva ismerkedhetsz meg.

A fejlesztést a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány valósította meg.

Cikkajánló