Bronzérmes lett a Kéktúra-csapat!

A Németh Csaba, Kiss Miklós, Papp Gergely, Wermescher Ildikó alkotta négyes a sportág nagyhatalmait előzte meg

 

Szerző:
Gyurina Zsolt
Fotó:
Eördögh Ákos
2013. július 29.

A Németh Csaba, Kiss Miklós, Papp Gergely, Wermescher Ildikó alkotta négyes a sportág nagyhatalmait előzte meg

 

Az egyéni verseny sikereit követően csapatban is szenzációsan teljesített a Skyrunning Európa-bajnokságon a magyar együttes. Az Országos Kéktúra színeiben futó négyfős csapat ugyanis az értékelést követően a dobogóra állhatott a spanyolok és az olaszok mögött, alig két ponttal elmaradva a házigazdáktól. A siker fényét emeli, hogy csupán két, hegyekben gazdag ország ultrafutói bizonyultak jobbnak, ugyanakkor olyan nagy nemzeteket előztek meg magyarok, mint az oroszok, a lengyelek, az angolok, a sportág egyik nagyágyúi, a svédek, vagy a szinte hazai pályán versenyző osztrákok.

 

A csapatverseny összetett végeredményében a magyar együttes a 7. lett, még úgy is, hogy nem vettünk részt a számításnál figyelembe vett másik két versenyen. A Skyrunning Eb Vertical illetve Skyrace versenyszámait egy héttel korábban, július 19-én illetve 21-én rendezték az olaszországi Canazeiben.

 

A magyar csapat tagjai amatőrök, és a munka mellett készültek fel a versenyre, ellentétben például a győztes spanyolokkal, akik teljes erejükkel koncentrálhattak a kontinensviadalra. Miután versenyzőink dolgoznak, csak csütörtökön este értek ki Oalszországba, így nem tudtak részt venni a pályabejáráson, ami szintén hátrányt jelentett a vetélytársakhoz képest. Németh Csaba nem sokkal a verseny befejezése után már indulhatott is vissza Magyarországra, jelenleg az Országos Kéktúra útvonalát méri fel, és két felmérés között készül a terepfutás nagy versenyeire. Mindezek fényében még nagyobb eredmény a magyarok helyezése.

 

A csapatsiker tökéletesen egészítette ki Németh Csaba egyéniben elért bronzérmét, Kiss Miklós és Wermescher Ildikó kategóriagyőzelmét, Papp Gergely 25. helyét. Összegezve, soha ilyen nagy sikert nem ért még el a hazai terepfutás, mint a hétvégén Piovene Rochette-ben, a Dolomitokban. Gratulálunk a magyaroknak!

 

EREDMÉNYEK.


Ultratávú Trans D'Havet Skyrunning Európa-bajnokság, 80 km, Piovene Rochette (Olaszország)

 

Csapat (17 induló)


1. Spanyolország 342 pont
2. Olaszország 240 pont
3. MAGYARORSZÁG (Németh Csaba, Kiss Miklós, Papp Gergely, Wermescher Ildikó) 238 pont
4. Csehország 110 pont

5. Portugália 108 pont

6. Svédország 100 pont

 

Összetett (21 induló)

 

1. Spanyolország 900 pont

2. Olaszország 862 pont

3. Franciaország 554 pont

4. Svájc 462 pont

5. Csehország 326 pont

6. svédország 290 pont

7. MAGYARORSZÁG (Németh Csaba, Kiss Miklós, Papp Gergely, Wermescher Ildikó) 238 pont

 

 

 

Cikkajánló