Csillagos tavaszi esték a Hortobágyon

Szakvezetéses esti vadasparki séta csillagászati bemutatóval megkoronázva - a Hortobágyi Nemzeti park új, különleges programlehetőséggel köszönti a tavaszt. A „csillagos estéket” március 13-án, 20-án és 27-én rendezik meg.

Szerző:
hnp.hu
Fotó:
Shutterstock
2015. március 9.

Szakvezetéses esti vadasparki séta csillagászati bemutatóval megkoronázva - a Hortobágyi Nemzeti park új, különleges programlehetőséggel köszönti a tavaszt. A „csillagos estéket” március 13-án, 20-án és 27-én rendezik meg.

A „Csillagos tavaszi esték” elnevezésű program vadasparki sétával nyit, ahol megtekinthetők az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő (ám azóta a civilizáció térhódítása miatt kiszorult) állatfajok, mint a farkas, a sakál, a vadló, a keselyű és a pelikán, valamint a védett területeken ma is élő állatok, többek között a róka, a görény, az őz, a réti sas, a nyári lúd, a szürke gém, a fehér és a fekete gólya.


Amennyiben derült az ég, a sétát csillagászati program követi a Hortobágy - Mátán található Fecskeház Erdei Iskolában. Egy félórás vetítéssel összekötött előadás után az udvaron álló csillagvizsgáló kupolájában a résztvevők távcső segítségével fedezheti fel a csillagképeket és látványosabb égi objektumokat. A vendégek kemencében sült kenyérlángost és forró teát is kapnak.

A bemutatón a Vadaspark megtekintése nélkül is részt lehet venni.

 


A vadasparkban megtekinthetők az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő állatfajok

 

Komplett program

 

- Vadaspark-látogatás ingyenes szakvezetéssel, beszállítással: 1500 Ft - felnőtt, 800 Ft - gyerek. Találkozás: A hortobágyi Pásztormúzeum előtt 15.45 óra
- Vetített képes előadás a Fecskeházban, kenyérlángos, csillagászat: 1100 Ft - felnőtt, 600 Ft - gyerek
- Mindkettő: 2600 Ft - felnőtt, 1400 Ft - gyerek
- Csillagászati program vadasparki látogatás nélkül:
Vetített képes előadás, kenyérlángos, csillagászat: 1100 Ft - felnőtt, 600 Ft - gyerek
Találkozás a Fecskeház Erdei Iskola előtt (Hortobágy-Máta) 19.00 óra

 

A programra előzetes bejelentkezés szükséges! Mininum létszám 5 fő, maximum létszám 20 fő.

 

A csillagászati program csak derült égbolt esetén lesz megtartva! Amennyiben csak a csillagászati programon szeretnél résztvenni, indulás előtt kérj tájékoztatást az égbolt állapotáról csillagász kollégánktól. (Gyarmathy István +3630/299-9940)

 

További információ és bejelentkezés:
e-mail: turizmus@hnp.hu
Tel.: 52/589-000
Tel./fax: 52/589-321

Cikkajánló