Dugó alakult ki a Giewont csúcsa alatt a Lengyel-Tátrában

Döbbenetes képeket készítettek a Giewont csúcsa alatt a Lengyel-Tátrában. Szinte mozdulni se lehetett a csúcsra igyekvő, sorban álló turistáktól.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
magas-tatra.info
2021. szeptember 13.

Döbbenetes képeket készítettek a Giewont csúcsa alatt a Lengyel-Tátrában. Szinte mozdulni se lehetett a csúcsra igyekvő, sorban álló turistáktól.

Valóságos torlódás alakult ki a Lengyel-Tátra egyik népszerű csúcsa, a Giewont felé vezető úton. A csúcsforgalom annak volt köszönhető, hogy augusztus utolsó hetében a turisták kihasználták az időjárás átmeneti javulását a Tátra lengyel oldalán, és tömegesen elindultak a hegyekbe – olvasható a magas-tatra.info weboldalán.

Mint írják, az eredmény több száz méteres sor Giewont csúcsa alatt. A hét első esős napjait követően augusztus 25-én kitisztult az ég a Tátra fölött, és a csúcs közelében található Zakopanéból tömegesen megindultak a túrázók a hegyekbe.

A Giewont csúcsára vezető turistaúton óhatatlanul is feltorlódtak a kirándulók, és több száz méteres sor alakult ki. Ahhoz, hogy valaki feljusson a csúcsra, a nap nagy részén három órát kellett sorban állni. Sok turista türelmetlenül visszafordult az ösvényről, mások kitartottak a végéig, néhányan csak este értek fel a hegytetőre. Érdekes módon – a hideg, az eső és a jelentős felhőzet ellenére – másnap is hosszú sor jött létre, a csúcskupolára való feljutásra azon a napon is több mint egy órát kellett várakozni.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére turistákból a hét első napjain sem volt hiány. A láncokkal felszerelt turistautakon sorok alakultak ki – ez a Giewont mellett a Tengerszem-csúcs (Rysy) és a Sas-út (Orla Perć) útvonalát is érintette. A nagyszámú turistának és a kedvezőtlen időjárásnak köszönhetően a TOPR hegyimentőinek is több munkájuk volt – tájékoztat a hírportál.

Cikkajánló