Egy tököli férfit gyanúsítanak a szigetszentmiklósi olajszennyezéssel

Gyanúsítottként hallgatták ki a nagy felháborodást kiváltott dunai olajkatasztrófa feltételezett elkövetőjét. A tököli férfi szabadlábon védekezhet. Részletek az ügyről itt a videóban.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Police.hu
Forrás:
police.hu
2021. június 17.

Gyanúsítottként hallgatták ki a nagy felháborodást kiváltott dunai olajkatasztrófa feltételezett elkövetőjét. A tököli férfi szabadlábon védekezhet. Részletek az ügyről itt a videóban.

Mint, ahogy azt mi is megírtuk, tavaly december elején az elmúlt évtizedek legsúlyosabb olajszennyezése történt a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágnál, amikor valaki több ezer liter fáradt olajat zúdított a védett szigetszentmiklósi Duna-ágba. Ezzel beszennyezett 1800 négyzetméternyi területet, 400 négyzetméternyi tőzeglápot és 1500 tő tőzegpáfrányt – derült ki a rendőrség legfrissebb tájékoztatásából.

Az ügy részleteit dr. Dócs András rendőr ezredes, a BRFK Nyomozó Főosztály vezetője, és Bukovics Péter rendőr alezredes, a BRFK Vagyonvédelmi Osztály vezetője ismertette egy videóinterjúban:

A nyomozás vezetőivel készített videóból azt is megtudhatjuk, hogy áttörés következett be az ügyben, és egy 59 éves tököli férfit gyanúsítanak a szigetszentmiklósi olajszennyezéssel. A férfi úgy került a rendőrség látókörébe, hogy a felállított nyomozócsoport tagjai kb. 40 környékbeli telephelyet jártak végig, és vettek olajmintát, amit összehasonlítottak a szennyezéssel. Ily módon be tudták azonosítani a természetbe öntött fáradt olaj eredetét. Ezáltal eljutottak a tököli férfihoz, akinél június 2-án házkutatást tartottak, majd a munkahelyét is átkutatták, és olyan tárgyakat, eszközöket találtak, amiket összefüggésbe lehet hozni a természetkárosítással. V. Józsefet gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi szabad lábon védekezhet.

Az olajszennyezés okozta károk felmérése még tart, de a rendőrség szerint 6700 liter olajjal szennyezett vizet és 200 tonna olajjal szennyezett talajt távolítottak el a szakemberek az érintett területről. A kár értékét igazságügyi szakértők fogják megállapítani. A védekezés költségei eddig meghaladták a 100 millió forintot.

Cikkajánló