Elfogták a hármashatár-hegyi támadót

A férfi többször támadt terepfutókra és terepkerékpározókra a népszerű budapesti kirándulóhelyen.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock (illusztráció)
2020. április 30.

A férfi többször támadt terepfutókra és terepkerékpározókra a népszerű budapesti kirándulóhelyen.

„A garázdaság miatt keresett férfi tavaly vascsővel, gázszprével támadt Kiss Miklós válogatott terepfutóra, néhány napja pedig egy terepbringásnak esett neki” – írta április 29-én az Index. A napokban posztoltak egy felhívást egy terepkerékpáros Facebook-oldalon, mely szerint mindenki vigyázzon a Hármashatár-hegyen, mert egy férfi rátámad az ott sportolókra.

Az egyik kerékpáros – aki feljelentést is tett a rendőrségen – elmesélte, hogy április 22-én a férfi megpróbálta lelökni őt a kerékpárról, rárontott, lefújta borsspray-vel és egy hosszú tárggyal ütni kezdte, még védekezni sem volt lehetősége. Azt is elmondta, hogy az elmúlt években több hasonló támadás is megesett a Hármashatár-hegyen. Előfordult, hogy egy futót fenyegettek meg késsel, Kiss Miklós válogatott terepfutóra pedig tavaly támadtak rá, akkor a férfit el is fogták. Úgy néz ki, most ugyanarról az emberről van szó.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot állított fel a 39 éves B. Ferenc elfogására, hajtóvadászatot indították, és április 30-án 8 óra után a Kálvária-hegy közelében elfogták a férfit. Elszámoltatása folyamatban, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást a II. kerületi Rendőrkapitányság - írja a police.hu.

Cikkajánló