Beindul az élet Gemencen

A hosszú hétvégétől ismét teljes szolgáltatással várják a látogatókat a pörbölyi Ökoturisztikai Központban, a Gemenci Állami Erdei Vasút járatai pedig hétvégenként és ünnepnapokon újra menetrend szerint közlekednek.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gemenc Zrt. (Kiemelt kép)
Forrás:
Gemenc Zrt.
2022. március 10.

A hosszú hétvégétől ismét teljes szolgáltatással várják a látogatókat a pörbölyi Ökoturisztikai Központban, a Gemenci Állami Erdei Vasút járatai pedig hétvégenként és ünnepnapokon újra menetrend szerint közlekednek.

A Gemenc Zrt. fenntartásában üzemelő Gemenci Állami Erdei Vasút és az Ökoturisztikai Központ 2022. március 12-től teljes szolgáltatásával várja a kirándulókat, így ismét kiinduló és ismeretterjesztő bázisként támaszkodhatnak Gemenc déli kapujára. A kisvasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomások között, a részletes menetrendet ide kattintva láthatjátok.

A Pörbölyön található Ökoturisztikai Központ területén pedig két kiállítást is megnézhettek, amelyek minden nap 8:00 – 17:00 között várja a látogatókat. Hétköznap az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára elérhetők. Hétvégén és ünnepnapokon azonban teljes szolgáltatással várják az ide látogatókat.

A „Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” interaktív kiállításán látványos tablók, az erdőgazdálkodás tárgyi emlékei, valamint hód és vidra dioráma is várja mindazokat, akik élményszerűen kívánják megismerni a Gemenci erdő életközösségét, az erdész évszázados hivatását, valamint a Sárköz népművészetét. A „Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas” kiállításon, amely a Millenniumi pavilonban tekinthető meg, több, mint 300 fotó, infografikák, érintőképernyős multimédiás pultok és játékok segítik, hogy a kisgyermekektől a szakemberekig mindenki minél többet megtudhasson a gímszarvasok egy évciklusáról. Megismerhetjük többek közt a szarvasok anatómiáját, a vadgazda szerepét, de a szarvas és az őz közötti különbséget is.Emellett megtekinthető a három gemenci kötődésű világrekord trófea másolata, és ízelítőt kapunk a világ népeinek szarvaslegendáiból is.

A kiállításokat korábban már mi is megnéztük, élményeinkről itt olvashattok.

Az Ökoturisztikai Központ területén vadmegfigyelő, büfé, vizesblokkok és ingyenes parkolás is várja a kirándulni vágyókat.

Cikkajánló