Elindult a regisztráció a Kéktúrázás napjára

Szeptember elsejétől lehet ingyenesen jelentkezni az ország legnagyobb közösségi kéktúrázására.

Szerző:
Turista Magazin
2022. szeptember 1.

Szeptember elsejétől lehet ingyenesen jelentkezni az ország legnagyobb közösségi kéktúrázására.

A tavalyi rekordszámú résztvevővel megtartott esemény után a Magyar Természetjáró Szövetség idén is életre kelti az Országos Kékkör 2584 kilométerét október 8-án. A Kéktúrázás napja nevű esemény lényege, hogy október 8-án egy időben járja majd végig több ezer túrázó a három kéktúrát; az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát.

Az ingyenes eseményre mától lehet regisztrálni ezen az oldalon. Itt összesen 143 különböző hosszúságú és nehézségű túra közül válogathatunk, és érdemes időben jelentkezni a nekünk tetszőre, mert limitált a résztvevők száma, egy-egy szakaszra maximum 50-en regisztrálhatnak.

Jó hír, hogy idén a jelentkezők még könnyebben találhatnak rá a megfelelő túrára, a regisztrációs felületen hossz, szintemelkedés, térkép és tematika szerint is választhatunk a szakaszok közül.

A rendezvény honlapjának térképén a 143 túracsoport haladása idén is követhető lesz, a jeladóval felszerelt túrázók a nap végére együtt rajzolják ki az országot körbejáró Országos Kékkör nyomvonalát. Akik épp valamelyik kéktúrát járják a túramozgalom kiírása szerint, őket is várja a túranap, a honlapon kigyűjthetők a kéktúrás bélyegzésre ideális túrák is.

MI A KÉKTÚRÁZÁS NAPJA?

Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Turista Magazint is kiadó Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében, október második szombatján. A 2020-as debütáló rendezvény sikerére építve 2021-ben az Országos Kékkör bejárását szervezték meg 3240 fő részvételével. A hagyomány folytatásaként 2022 október 8-án, a kék sáv jelzést követve újra végigjárják az országot a résztvevők.





Cikkajánló