Elismerték a legjobb erdészek munkáját

A magyar erdészek csatlakoznak Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, és arra kérnek minden erdőt szerető embert, hogy az Élő Bolygónk honlapon keresztül aláírásukkal hívják fel a világ vezetőinek figyelmét a környezeti fenntarthatóság fontosságára

Szerző:
parkerdo.hu
Fotó:
OEE/SEFAG Zrt.
2015. június 26.

A magyar erdészek csatlakoznak Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, és arra kérnek minden erdőt szerető embert, hogy az Élő Bolygónk honlapon keresztül aláírásukkal hívják fel a világ vezetőinek figyelmét a környezeti fenntarthatóság fontosságára

Az Országos Erdészeti Egyesület Vándorgyűlésén Zambó Péter, az egyesület elnöke. „Az erdész szakmát évszázadokkal ezelőtt pont a fenntarthatóság igénye hívta életre, és az erdészek azóta is napi munkájuk során érzik a következő generációk érdekeit figyelembe vevő gazdálkodás felelősségét” - tette hozzá az egyesület elnöke.

 

A 146. alkalommal rendezett Erdészeti Vándorgyűlés házigazdája a somogyi erdőket kezelő SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. A mai nappal kezdődő, kétnapos rendezvényre több mint 700 résztvevő érkezett az egész országból, valamint Erdélyből és a Felvidékről is. A megjelent erdészeket dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár és dr. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte.

 

 

„A SEFAG Zrt. „Értékteremtő erdőgazdálkodás” címmel hirdette meg programjait” - mondta Barkóczi István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója. A hat szakmai program betekintést enged az erdőterületek kezelésének aktuális kérdéseibe, az erdő turisztikai működésébe, a helyben létesült jelentős ökoturisztikai infrastruktúra üzemeltetésének gyakorlatába.

 

Külön programként éjszaka a közelmúltban nyílt Zselici Csillagpark nyújt felejthetetlen bemutatót az érdeklődőknek. Az erdészeti társaságok az erdőgazdálkodásból származó anyagi erőforrásaikat felhasználva létesítenek és üzemeltetnek látogatóközpontokat, szálláshelyeket, erdei iskolákat, arborétumokat, parkerdőket, turistautakat, vadasparkokat és erdei vasutakat országszerte.

 

 

A Vándorgyűlés keretében adják az Országos Erdészeti Egyesület legrangosabb kitüntetéseit, és az „Év Erdésze - 2015” verseny díjait. Az erdésztechnikusok országos versenyének döntőjét idén a Gyulaj Zrt. erdésze, Tóth Péter nyerte, aki így a következő versenyig az „Év Erdésze” cím birtokosa. A második helyezett, Péter Krisztián a SEFAG Zrt. erdésze lett, míg a harmadik helyet az Északerdő Zrt-nél dolgozó Varga László szerezte meg a Vándorgyűléssel együtt lebonyolított kétnapos szakmai versenyen.

 

Emeld fel Te is a hangod az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!

Cikkajánló