Elkészült a Tátra mesebeli jégtemploma

November 23-án megnyitotta kapuit a tarajkai jégtemplom, melynek témája idén a római Szent Péter- bazilika. A különleges látványosság jövő év áprilisáig várja a Tátrába érkező látogatókat.

Szerző:
magas-tatra.info
Fotó:
Marek Hajkovsky
Oliver Ondrás
2018. november 26.

November 23-án megnyitotta kapuit a tarajkai jégtemplom, melynek témája idén a római Szent Péter- bazilika. A különleges látványosság jövő év áprilisáig várja a Tátrába érkező látogatókat.

Ahogy arról a magas-tatra.info is beszámolt, Ótátrafüred közelében, Tarajkán ismét megnyitott a jégtemplom, melynek témája ezúttal a római Szent Péter-bazilika a Bernini kolonnáddal együtt. A templom minden évben más tematika alapján épül fel, tavaly Gaudí mesterműve, a Sagrada Família, előtte a szepességi gótika inspirálta az alkotókat.

 


A munkát idén kissé megnehezítette a hosszan tartó, szokatlanul enyhe őszi időjárás. A jégtemplomot idén is Adam Bakoš tervezte és szlovák, cseh, spanyol jégszobrászokból álló csapat hozta létre. Az építmény elkészítéséhez 1800 jégtömböt használtak fel, ennek együttes súlya mintegy 225 tonnát tett ki. Az alkotás ezúttal is nagyobb lett a múlt évinél, a jégtemplom légkondicionált kupolájának magassága eléri a 25 métert.

 


A jégszobrászok precíz, az apró részletekre is odafigyelő munkáját hangulatos világítással tették még látványosabbá. Természetesen idén sem maradnak el a koncertek, melyeknek a kupola kitűnő akusztikájának köszönhetően korábban is nagy sikere volt. Az idei szezon újdonságaként minden délután rövid multimédiás bemutatókat is tartanak a jégtemplomban.

 

 

A Tátra különleges látványossága november 23-tól 2019 áprilisáig lesz látogatható, egyelőre naponta 9.00-16.15 között, majd december 25-től 9.00-18.15 között. A belépés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Idén is fantasztikus lett a jégkatedrális a Tátrában

Zergerekord a Tátrában

Házi macskába botlott a túrázó Lengyelország legmagasabb csúcsán

Kezdődik a szezonális zárlat a Tátrában

Leesett az állunk Szlovákia cseppkőbirodalmában

Még klasszabb lesz a fák fölötti tanösvény

 

Cikkajánló