Élménygazdag túrák, gyönyörű helyszínek – Hétvégi programajánló

Május első hétvégéjén is remek túrák és programok várnak rátok országszerte. Ezek közül ajánlunk néhányat. Van klasszikus teljesítménytúra, izgalmas kihívás a várak szerelmeseinek, és ha május, akkor természetesen a madárdalos túrák sem maradhatnak ki válogatásunkból.

Szerző:
Turista Magazin
2024. május 1.

Május első hétvégéjén is remek túrák és programok várnak rátok országszerte. Ezek közül ajánlunk néhányat. Van klasszikus teljesítménytúra, izgalmas kihívás a várak szerelmeseinek, és ha május, akkor természetesen a madárdalos túrák sem maradhatnak ki válogatásunkból.

Teljesítménytúra a dél-balatoni várak nyomában

A Külső-Somogy lankáit bejáró Dél-balatoni várak elnevezésű túramozgalom szervezői 2023 tavaszán indították el hasonló nevű teljesítménytúrájukat, amely a 116 km-es hosszú túrától a 10 km-es családi túrától öt különböző távon várja az indulókat. Mivel az előnevezés lezárult, így a helyszínen már csak a 45, a 20 és a 10 km-es túrára lehet nevezni.

Mikor?

2024. május 4. 6 órától

Hol?

Az egyes távok más-más helyszínről indulnak, Ságvárról, Kerekiről, illetve Balatonendrédről

További információkat itt és itt találtok.

Ismerd meg a rákosi viperákat!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság izgalmas tematikus túrára várja az érdeklődőket. A Kunpeszérről induló 3 km-es túra résztvevői sok érdekességet tudhatnak meg a környék természeti értékeiről, a vizes élőhelyek, a gyepek és az erdők megőrzésének fontosságáról, és megismerhetik a Rákosivipera-védelmi Központ szabadtéri terráriumának lakóit is.

Mikor?

2024. május 4. szombat 8.00-12.00

Hol?

A találkozó a kunpeszéri Hubertus italbolt előtt lesz.

További információkat itt találtok.

Túra a hajnali kórus kíséretével

Aki szeret és szokott korán kelni, az tudja, hogy hajnalban egészen elképesztő koncertet adnak a madarak. Ennek a hajnali kórusnak a csodás előadását hallgathatják majd meg azok, akik jelentkeznek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 3 km-es túrájára a Dinnyési fertőn.

Mikor?

2024. május 4. 6.00-9.00

Hol?

Dinnyés, Rózsa utca sarok, a gólyafészek alatt, ahol a Madárdal tanösvény második táblája található

További részleteket itt találtok.

Pilisi csapás

A Peták István emléke előtt tisztelgő teljesítménytúra résztvevői három különböző távon, 13, 26 és 32 km-en járhatják be a Pilis szebbnél szebb helyszíneit a Pilis-tetőtől a Dera-szurdokon át Klastrompusztáig.

Mikor?

2024. május 4. szombat 7.30-18.00

Hol?

Rajt és cél Dobogókőn az Eötvös Loránd Turistaháznál van.

További információkért ide kattintsatok.

Fülemülék éjszakája

Április végétől beindult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Fülemülék éjszakája elnevezésű programsorozata. Ennek keretében országszerte több helyszínen várják az érdeklődőket szakvezetéses túrákra, amelyeken fültanúi lehetünk az egyik legszebb hazai madárdalnak. Május első hétvégéjén többek között Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és Budapesten is várják az érdeklődőket.

A programok részletes tájékoztatóját, pontos helyszínekkel és időpontokkal ide kattintva tudjátok böngészni.


Cikkajánló