Élő adás a sasfészekből

Élőben és nonstop, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság webkameráján keresztül nézheted, mi zajlik éppen a rétisasfészekben. 

Szerző:
DDNPI/TM
Fotó:
DDNPI
2017. február 7.

Élőben és nonstop, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság webkameráján keresztül nézheted, mi zajlik éppen a rétisasfészekben. 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található egyik rétisasfészek mellett elhelyezett webkamerák segítségével betekintést nyerhetsz e ritka, méltóságteljes ragadozómadár-család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig.

 



Ha szerencséd van, és elég kitartó vagy, láthatod a fiókanevelés szépségét és küzdelmes napjait egyaránt. Remélhetőleg, az itt felcseperedő fiókák végül egészségesen kirepülnek, és így egy újabb sikeres lépést tesz a hazai természetvédelem és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Magyarország természeti értékeinek hatékony védelméért.


Itt tudod megnézni, mi zajlik éppen a fészekben:
 

 

 

Hasznos információk
A Duna-Dráva Nemzeti Park egyik zászlós faja a rétisas (Haliaeetus albicilla), melynek legerősebb kárpát-medencei állománya a nemzeti park működési területén, a Dél-Dunántúlon található. Fokozottan védett, eszmei értéke egymillió forint.
 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Alkalmazkodás nagymesterei - telelő állatok 

Minden, ami a téli madáretetéshez kell

 

Cikkajánló