Építészeti megmérettetésen a Galya-kilátó

A 2015-ös Média Építészeti Díjáért a Galya-kilátó is jó eséllyel indul. Az Építészfórum oldalán, valamint Facebookon is szavazhatsz az idén létrehozott vagy felújított építményekre.

Szerző:
TM
Fotó:
Tassy Márk
Gulyás Attila
2015. szeptember 29.

A 2015-ös Média Építészeti Díjáért a Galya-kilátó is jó eséllyel indul. Az Építészfórum oldalán, valamint Facebookon is szavazhatsz az idén létrehozott vagy felújított építményekre.

Az Építészfórum weboldalán ide kattintva szavazhatsz. Lejjebb görgetve, az ÉPÜLETEK - Média Építészeti Díja 2015 felirat alatt add meg az e-mail címed! Ha érdeklődsz az építészet iránt, itt van lehetőséged hírlevelet kérni az oldaltól, de ez nem kötelező, a szavazatodat enélkül is leadhatod. Ezután 1-től 10-ig értékelheted a 2015-ben létrehozott vagy felújított építményeket. Az oldal legalján a „Következő” gombra kattintva juthatsz tovább. Az értékelés végeztével nyomd meg az „Elküldöm” gombot, így már a te szavazatod is bele fog számítani a végeredménybe.


Facebookon is lehetőséged van szavazni, ehhez kattints ide! A kilátó jelenleg az ötödik helyen áll a 84-ből, és minden lájk egy pluszponttal növeli a kedvenced esélyeit, ami hozzáadódik az Építészfórumon elért eredményéhez.  A hét legjobb épület és terv közül egy újságírókból álló zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket az Uránia Nemzeti Filmszínházban október 16-án 18:00 órától.

 

<p><a href="https://vimeo.com/129670980">GALYATTRACKCIÓ</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

Amit a Galya-kilátóról tudni kell

A Péter-hegyesén álló kilátó eredetileg 17 méter magas tetejére a múltban egy belső, rozsdás csigalépcsőn lehetett feljutni, fent pedig egy kevéssé impozáns vasketrecből nézelődhetett a túrázó. A mintegy 80 millió forintból megvalósult felújítás során - melynek terveit Kovács Csabának és Vass-Eysen Áronnak köszönhetjük - a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került, az egyik a felfelé, a másik a lefelé haladó forgalomnak. A beléptetőkaput elhagyva, 200 forint bedobása után - amit a karbantartásra fordítanak majd - 162 lépcsőfokot kell leküzdenie a látogatóknak. A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában gyönyörködhetsz.

 

A kilátóban bivakszállás is működik, a részletekért kattints ide!

 
 

Kapcsolódó cikkeink:

2400 forinttól lehet megszállni a Galyatető Turistacentrumban
A galyatetői átadó képekben
Átadták a Galyatető Turistacentrumot és a Galya-kilátót

 

 

Cikkajánló