Eredményes workshopot tartott az MTSZ

A Magyar Természetjáró Szövetség a szolgáltatóhálózat fejlesztését közbeszerzésen elnyerő konzorciummal együtt 2015. április 9-én rendezte meg az „Országos Kékkör Szolgáltatóhálózat és a Természetjáró Kártya” c. szakmai workshopot Budapesten.

Szerző:
TM.HU
Fotó:
Gulyás Attila
2015. április 23.

A Magyar Természetjáró Szövetség a szolgáltatóhálózat fejlesztését közbeszerzésen elnyerő konzorciummal együtt 2015. április 9-én rendezte meg az „Országos Kékkör Szolgáltatóhálózat és a Természetjáró Kártya” c. szakmai workshopot Budapesten.

A rendezvényen a résztvevők áttekintést kaptak az Országos Kékkör szolgáltatóhálózat jelenlegi állapotáról, a csatlakozási feltételekről, a TTR (Természetjárók Térinformatikai Rendszere) mobiltelefonos és internetes alkalmazásban való megjelenés előnyeiről és a kerékpárpontok lehetséges kialakításáról.

 

A Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója, Győri Tamás József köszöntő szavai után a vendégek először „Villanások” címmel egy rövidfilmet tekinthettek meg a magyar természetjárás történetéről, majd Bogyó András, a Magyar Természetjáró Szövetség szakmai vezetője ismertette az „Az Országos Kékkör nyomvonalának és attrakcióinak multifunkcionális fejlesztése, a túraútvonalak téradatalapú nyilvántartási és fenntartási rendszerének kialakítása a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése” című projekt jelenlegi állapotát.


A szakember kiemelte: a program 8 régiót érint, és összesen 20 konzorciumi partnerrel dolgoznak azon, hogy a 2,7 milliárdos projekt megvalósuljon. Kitért arra, hogy az Országos Kékkör teljes turistaút-hálózatának felmérése, számos infrastrukturális beruházás (pl. turistautak felújítása, kilátók, fedett pihenők kivitelezése, stb.), jelzésfestés, ranger-hálózat kiépítése, 9000 információs- és irányjelző tábla elkészítése és kihelyezése mellett a legfontosabb beruházás a modern technológiával készülő Galyatető Turistacentrum megvalósítása lesz. A projekt fontos része továbbá, hogy évente kétszer megtisztítják az Országos Kékkör nyomvonalát. Idén az első ilyen alkalom május 16-án lesz a TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében.

 

 

Győri Tamás József bemutatja az MTSZ eddigi eredményeit és a hátra lévő feladatokat


Ezek után Győri Tamás József ismertette a Természetjárók Térinformatikai Rendszerének (TTR) működését, céljait, majd dr. Balásfalvi-Kiss András, a Multipont Program Zrt. vezérigazgatója vette át a szót. A vezető előadásában kifejtette az Országos Kékkör szolgáltatóhálózathoz való csatlakozás feltételeit és előnyeit a szolgáltatók részéről, továbbá a csatlakozás menetét, és a Természetjáró Kártya használatát, amelynek birtokosai számos szolgáltatást vehetnek majd igénybe kedvezményesen.

Végül Győri Tamás József előadása zárta a workshopot, aki fontos célként emelte ki, hogy szeretnék, ha az év végére minimum 30 ezer, optimális esetben 50 ezer Természetjáró Kártya lenne forgalomban, hosszabb távon, 3-5 év alatt pedig legalább 250 ezer kártyabirtokosra számít a Szövetség.

Kapcsolódó cikkek:
Az MTSZ rendkívüli választmányi ülése
Megújul az Országos Kékkör jelzésrendszere - VIDEÓVAL


Cikkajánló