Értékes távcsövet kap a szerencsés látogató

A Pannon Csillagdában a százezredik látogató érkezését várják tavasszal.

Szerző:
BFNP - Pannon Csillagda
Fotó:
Shutterstock
2015. február 23.

A Pannon Csillagdában a százezredik látogató érkezését várják tavasszal.

A 2015-ös évet az ENSZ a fény nemzetközi évének nyilvánította. Az iskolai kirándulások során a Pannon Csillagdába érkező osztályok a hagyományos programcsomagon (Planetárium filmvetítés, csillagászattörténeti kiállítás, derült ég esetén a Nap távcsöves megfigyelése) kívül kérhetik, hogy a fény témájában külön előadást kapjanak (a fény / természete / fényszennyezés / a távcsövek, modern fénygyűjtő berendezések / stb.)

 

Az iskolai kirándulások időszakában várható, hogy a bakonybéli Pannon Csillagdába megérkezik a 100.000. látogató. Az a szerencsés vendég, vagy iskolai csoport, aki a "100.000." lesz, egy nagy teljesítményű, igen értékes, professzionális csillagászati távcsövet kap ajándékba! A csillagda munkatársai segítenek a műszer használatának elsajátításában is.

 

A Pannon Csillagda meglátogatása időjárástól függetlenül tervezhető program, így iskolai csoportok számára egy váratlanul csapadékos hónapban is feledhetetlen időtöltést nyújt. A napközbeni látogatás során a következő, kb. 75 perces programcsomagot kínálnak a látogatóiknak:
 

- 3D hatású planetáriumi filmvetítést

- Mintegy 400 m2 csillagászati-űrhajózási kiállítás plazmatévékkel, installációkkal, érintőképernyős kijelzővel, eredeti pilótaüléssel. Mars expedíciók, Apolló- Hold utazás, 21 kg-os Gibeon vasmeteorit. Iskolai csoportoknak szakvezetéssel.

- Kupolájukban a Nap távcsöves megfigyelésére is lehetőség van - derült ég esetén. Láthatjátok a Nap felszínét, napfoltokat és napkitöréseket. Borús ég esetén pedig bemutatják a Csillagda kupolájában található távcsövek működését. 

 

 Napfogyatkozás!

2015. március 20-án, péntek délelőtt a 60%-os napfogyatkozáshoz kapcsolódóan több naptávcsővel, napnéző szemüveggel, a jelenség hátteréről szóló előadással, és bemutatóval várják a közönséget.

Mivel az iskolai kirándulások időszakában rendkívül nagy az érdeklődés a Pannon Csillagda iránt, javasoljuk, mielőbb vegyétek fel velük a kapcsolatot az info@csillagda.net címen, ha egyénileg, vagy csoportosan szeretnétek ellátogatni.

Április hónapban az iskolai és nyugdíjas csoportok kedvezményes jegyárral látogathatják a Pannon Csillagdát!

 

További információk:
info@csillagda.net
vagy a +36 88 461 245 telefonszámon nyitvatartási időben
www.csillagda.net


...és ha már Bakonybélbe utazol:
Lépj a betyárok nyomába!

Cikkajánló