Ész és erő harca Királyréten

Az Ózon Világnapja alkalmából különleges versenyre várnak Titeket a Királyréti Hajtánypályán.

Szerző:
DBS
Fotó:
Gulyás Attila
2013. szeptember 9.

Az Ózon Világnapja alkalmából különleges versenyre várnak Titeket a Királyréti Hajtánypályán.

 

 

Az Ózon Világnapja

o 1987. szeptember 16-án 46 ország írta alá a sztratoszférikus ózonréteg védelmét szolgáló montreali jegyzőkönyvet. Mára több mint 189 ország csatlakozott hozzá, köztük Magyarország 1989-ben, ez volt az első olyan globális környezetvédelmi megállapodás, amely igazán sikeresnek mondható.


Az egyezmény értelmében a csatlakozó országok vállalták, hogy megszüntetik a magas légköri ózont lebontó klórozott vegyületek gyártását, kereskedelmét, és használatát. 

Itt nem csak a gyorsaság, hanem az ügyesség és a tudás is fontos szerepet kap. A verseny folyamán a pálya körül, több ponton különböző kérdésekre is válaszolnotok kell, melyeknek témája biológia, természetismeret, földrajz, környezetvédelem.

 

Gyerekek és felnőttek külön kategóriában indulhatnak, de lehet nevezni csoportosan és egyénileg is. A csoport létszámánál egy kritérium van, valamennyi tagnak fel kell férnie a hajtányra. A szervezők kérik, hogy csak megfelelő fizikai erőnlétű és legalább 10 éves gyermekeket hozzatok erre a versenyre.

 

A jó válaszadók számos ajándékkal lesznek gazdagabbak. A versenyek 13.00 és 13.30 között lesznek, a díjátadások 14.00-kor.

 

 

 

A versenyeket 13.00-13.30 között rendezik, a következő napokon:
- szeptember 15., vasárnap, az Ózon világnapja
- szeptember 28., szombat, a Tiszta hegyek napja
- október 5., vasárnap, az Állatok világnapja
- október 19., vasárnap, Földünkért Világnap

Cikkajánló