Keresés eredménye

Börzsönyi Kéktúra

Sokféleképpen megtervezhetjük egy táj felfedezését, de egy túramozgalom mindig kényelmes választás azoknak, akik nem akarnak bajlódni az útvonaltervezéssel, a látnivalók és más hasznos információk összegyűjtésével. Mi ezúttal a Börzsönyt megkerülő, mintegy 66 km hosszú kék utat ajánljuk nektek.

2023.04.21.

A Börzsöny csodatévő szent kútja – Kutyika

Jelenések és csodás gyógyulások színhelye, ahol az isteni büntetés is lesújtott. A legenda szerint hajdanán a Drégelyvár hősei is ide jártak imádkozni titkos alagútjukon keresztül, amit ma is megtalálunk a kegyhellyé vált forrás közelében.

2023.04.07.

Emberevő cigányok vesztőhelye

Első hallásra középkori legendára vagy egy morbid viccre gondolhatnánk, pedig létező helyről van szó, amelyet a térképen is megtalálhatunk, és véres történetét nem is annyira a régmúltban kell keresnünk.

2023.02.24.

Sárga úton a Börzsönyön át

A börzsönyi kalderát északról kerülő „Palóc sárga” nem tartozik a legnépszerűbb útvonalak közé, holott a panorámás gerinceken vezető 22 km hosszú út az ezerarcú hegység egyik legszebb túraélményét tartogatja.

2023.02.20.

A Magas-Börzsöny peremén

Egy Dunakanyarból induló páratlan gyalogtúra, amely átszeli hazánk legnagyobb egybefüggő erdőségét, majd a szlovákiai Ipolyságon ér véget. Ez a Honti Piros, amely évszaktól függetlenül élményekben és látnivalókban gazdag útvonal.

2023.02.19.

Kihűlt fiatal túrázót mentettek a Börzsönyből

Vasárnap délután riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot egy kihűlt túrázó mentésére, mint kiderült, egy fiatal pár hölgy tagja került bajba, aki annyira átfázott az átázott városi öltözete miatt, hogy nem tudtak továbbmenni.

2023.02.06.
A zebegényi Malom-völgyi túrát receptre kellene felírni

A zebegényi Malom-völgyi túrát receptre kellene felírni

Joó Annamária 2023.01.27

Egy völggyel, amelyben ráadásul még patak is csörgedezik, nem lehet hibázni. Még télen sem. Kivéve, ha csordultig van kirándulókkal. A Malom-völgyben hétköznap azonban nem lesz tömeg, és a patakátkelésekkel, nyílt rétekkel, zsombékosokkal, megnyerő Dunakanyar-panorámaponttal megtűzdelt útvonal Zebegénytől Nagymarosig rácáfol arra, hogy a februári szürkeségben nem érdemes túrázni. Aki nem hiszi, járjon utána.

Tovább

Sikeres mentés a Börzsönyben

A férfi későn indult el a Nagy-Hideg-hegy felé, majd eltévedt a Börzsönyben. Elfáradt, rettenetesen fázott, és nem volt ereje továbbmenni. A Börzsöny Hegyimetők érkeztek a segítségére.

2023.01.23.

A havas Börzsöny veszélyeire figyelmeztetnek

A havas Börzsöny képeit látva, bizonyára sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy maguk is megnézzék azt a helyszínen. A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat azonban nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a gyakorlatlan kirándulók számára a téli hegyek számos veszélyt rejtenek, gyerekkel pedig pláne ne induljon el senki a Magas-Börzsönybe túrázni.

2023.01.20.